Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών Δήμου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Με ουσιαστικές παρεμβάσεις βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κοινοτήτων μας και όχι μόνο, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την πιο εύκολη προσβασιμότητα».

Εγκρίθηκαν την Τρίτη 2/11/2021, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η μελέτη και ο καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 160.000,00.

Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε δημοτικές οδούς στις Κοινότητες Καρυάς, Δραγάνου, Απόλπαινας, Λαζαράτων  και Καρυωτών.

Συγκεκριμένα :

Καρυά
Δρόμος από Δημαρχείο προς Πιοντάρι (230 μ)
Δρόμος Μπανέλου – Κολόκι (150 μ)

Δράγανο
Δρόμος του οποίου τμήμα είχε καταστραφεί με τον σεισμό του 2015 (190 μ). Θα διαστρωθεί άσφαλτος επίσης και στα τμήματα πριν και μετά την προηγούμενη παρέμβαση (300 μ)

Απόλπαινα
Οδός Βαλαωρίτη (120 μ)

Λαζαράτα
Η οδός που οδηγεί στο δημοτικό σχολείο Λαζαράτων (190 μ)

Καρυωτών
Η οδός που οδηγεί από την κατασκήνωση προς το παλιό χωριό (100 μ)

Με γνώμονα την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, οι παραπάνω δρόμοι επιλέχτηκαν σαν άμεσης προτεραιότητας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Στόχος μας, η βελτίωση του οδικού δικτύου στο μέτρο του δυνατού, σε όλο τον δήμο μας. Για τον λόγο αυτό, έχουν προγραμματισθεί κι άλλες ασφαλτοστρώσεις εντός της χρονιάς, οι οποίες και θα ανακοινωθούν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ