Μια start-up φυτεύει δέντρα από ψηλά για να αντιμετωπίσει την αποψίλωση των δασών

Η AirSeed Technology, μια start-up από την Αυστραλία επιδιώκει να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών και να ενισχύσει τη βιοποικιλότητα μέσα από μια στρατιά drones που πετούν σπόρους δέντρων από ψηλά.

«Καθένα από τα drones μας μπορεί να φυτέψει πάνω από 40.000 σπόρους την ημέρα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντριου Γουόκερ. Πριν από την απογείωση, κάθε drone φορτώνεται με ειδικά επιλεγμένους σπόρους, συμβατούς με τον βιότοπο που θα τους ρίξουν.

Οι σπόροι διαθέτουν λοβούς που κατασκευάζονται από βιομάζα, παρέχοντας μια επικάλυψη πλούσια σε άνθρακα που προστατεύει τους σπόρους από τα πουλιά, τα έντομα και τα τρωκτικά.  Μόλις μεταφερθούν στον αέρα, τα drones πλοηγούνται σε προκαθορισμένα σημεία και ρίχνουν τους σπόρους καταγράφοντας επακριβώς τις συντεταγμένες τους. Αυτό επιτρέπει στο AirSeed να αξιολογεί την υγεία των δέντρων καθώς αυτά μεγαλώνουν.

«Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε την υγεία του εδάφους, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις μικροβιακές κοινότητες στο έδαφος», συνεχίζει ο Γουόκερ. Η εταιρεία έχει ήδη φυτέψει περισσότερα από 50.000 δέντρα και στοχεύει να φυτέψει συνολικά 100 εκατομμύρια μέχρι το 2024.

 

Με πληροφορίες από Euronews

 

Πηγή