Επτά «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» από την Εθνική Βιβλιοθήκη στο youtube

Imgorthand via Getty Images

Ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. 

Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. 

«Ο Καρυοθραύστης» του Ε.Τ.Α. Χόφμαν (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016) ζωντανεύει με την ανάγνωση της Νατάσας Εξηνταβελώνη, ενώ ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μάς συστήνει το βιβλίο του «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης» (Εκδόσεις Πατάκη, 2012), διαβάζοντάς το ο ίδιος.

Με τη συγκινητική ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει και πάλι φέτος «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011).

Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται γι’ ακόμα μια χρονιά, με μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια...νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Η Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014).

Το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012) διαβάζει απολαυστικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Τέλος, στο πλαίσιο των Ιστοριών για το «21», η Μυρτώ Αλικάκη μάς διαβάζει μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία, «Τα Μεσολογγίτικα Χριστούγεννα» της Πηνελόπης Δέλτα από το έργο «Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα Ελλήνων Συγγραφέων» (Εκδόσεις Gutenberg).

Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022. 

Πηγή