Δήμος Λευκάδας: Εγκρίθηκε η μελέτη συντήρησης & επισκευής δημοτικών κτιρίων

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 8/12/2021 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και ο καθορισμός τρόπου και εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 100.000,00€, από πιστώσεις της ΣΑΤΑ 2021.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης και επισκευής Δημοτικών κτιρίων στις Κοινότητες: Δρυμώνα, Εύγηρος, Εξάνθεια, Καρυώτες και Μαραντοχώρι.

Συγκεκριμένα, στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Δρυμώνα, θα αντικατασταθούν η σκεπή και τα ηλεκτρολογικά, και θα χρωματισθεί όλο το κτίριο. Στα Δημοτικά κτίρια Ευγήρου, Εξάνθειας και Καρυωτών θα αντικατασταθούν τα κουφώματα, με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Στο Μαραντοχώρι, εκτός από την αντικατάσταση κουφωμάτων, θα εκτελεσθούν εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του ρολογιού, που βρίσκεται δίπλα από το πρώην κοινοτικό γραφείο, θα τοποθετηθούν νέα πλακάκια και θα χρωματισθεί εσωτερικά το κτίριο.

Η συντήρηση και ο ευπρεπισμός της ακίνητης περιουσίας του δήμου είναι για μας υποχρέωση, ώστε και τα κτίρια να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, αλλά και η χρήση τους να είναι ασφαλής για τους κατοίκους των κοινοτήτων, και να αξιοποιούνται επαρκώς για την κάλυψη των δραστηριοτήτων τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ