Γυρνώντας την Ελλάδα με 4×4 για καλό σκοπό

Η δράση This is my country που διοργανώνεται από το Cruise 4×4 Lefkada, έχει διττό σκοπό, αφενός θέλει να αναδείξει την Ελλάδα ως έναν εναλλακτικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, καταρρίπτοντας το τρίπτυχο ”sun-sea-moussaka” και αφετέρου θέλει να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της « Αλλαγής Ζωής », ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η χειμερινή Λευκάδα @Cruise 4x4 Lefkada
Η χειμερινή Λευκάδα @Cruise 4×4 Lefkada
Θέα από ψηλά. Λευκάδα @Cruise 4x4 Lefkada
Θέα από ψηλά. Λευκάδα @Cruise 4×4 Lefkada
@Cruise 4x4 Lefkada
@Cruise 4×4 Lefkada

Ως σύγχρονος flâneur, ο Ιωάννης Μακράκης, δημιουργός της πρωτοβουλίας This is my country, εδώ και κάποια χρόνια προσφέρει οργανωμένα πακέτα περιπέτειας στους επισκέπτες της Λευκάδας αλλά και σε όλη την Ελλάδα και με ακούραστο ζήλο, παντρεύει τη φιλοσοφία του αργού τουρισμού με τις έντονες συγκινήσεις και την αδρεναλίνη που προσφέρει η off road εξερεύνηση της πολυποίκιλης και αχαρτογράφητης ελληνικής υπαίθρου. Με προίκα τις παιδικές του αναμνήσεις και την επαφή του με τη φύση -ο πατέρας του άλλωστε ήταν ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα που εν έτει 1997 ξεκίνησε τον εναλλακτικό μηχανοκίνητο τουρισμό- εστιάζει στην ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών και στη γνωριμία τους με το εξόχως θελκτικό (αν και για πολλούς άλλοτε άγνωστο και άλλοτε δυσάναγνωστο) άλλο πρόσωπο της χώρας μας.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από χειμερινή εξόρμηση στη Λευκάδα @Cruise 4x4 Lefkada
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από χειμερινή εξόρμηση στη Λευκάδα @Cruise 4×4 Lefkada
Θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στη Λευκάδα @Cruise 4x4 Lefkada
Θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στη Λευκάδα @Cruise 4×4 Lefkada

Για τον ίδιο άλλωστε όλη η ραφινάτη απλότητα της Ελλάδας συμπυκνώνεται στις μικρές εμπειρίες, όπως είναι ένας αργοψημένος καφές με καϊμάκι απ’ τα χέρια μιας γιαγιάς σε ένα απομακρυσμένο χωριό, μια βόλτα ανάμεσα σε έλατα και σκίνα λίγο μετά τη βροχή ενώ μοσχοβολά το χώμα, ένας μουσικός αυτοσχεδιασμός που ξεπηδά αβίαστα από έναν ντόπιο σε ένα καφενεδάκι μετά τη δεύτερη ρακή. Όλα αυτά που επί της ουσίας μπλέκουν τη μοναδικότητα του τόπου με τα χαρμάνια των ανθρώπων και προσθέτουν το «ευ» μπροστά από το «ζην».

This is my country. Καστοριά @Cruise 4x4 Lefkada
This is my country. Καστοριά @Cruise 4×4 Lefkada
@Cruise 4x4 Lefkada
@Cruise 4×4 Lefkada

Με αυτά στις αποσκευές του, ο Ιωάννης Μακράκης, θα ξεκινήσει την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 από τη Λευκάδα το μεγαλόπνοο off road ταξίδι του που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Κατά τη διάρκεια του οποίου, θα διασχίσει από άκρη σ’ άκρη την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα με το 4×4, περνώντας από απάτητα χωμάτινα μονοπάτια, γοητευτικά χωριουδάκια με λιγοστούς κατοίκους, πευκόφυτα δάση αδιαπέραστα απ’ το φως του ήλιου, μικρά ερειπωμένα εκκλησάκια και εντυπωσιακές κορυφές εξαίσια σμιλευμένες απ’ τον χρόνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βιωματικού αυτού ταξιδιού, θα τον συντροφεύουν ανά περιοχή κάποιοι ντόπιοι που ανήκουν στη μεγάλη ελληνική off road κοινότητα και μαζί θα ανακαλύπτουν αθέατες όψεις της Ελλάδας.

Επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου στην Εύβοια.

@Cruise 4x4 Lefkada
@Cruise 4×4 Lefkada

Εαν επιθυμείτε και εσείς να δώσετε την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας να γνωρίσουν την ανάρρωση και τη ζωή, μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά στο έργο της Αλλαγής Ζωής με κατάθεση στο λογαριασμό του κέντρου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

Λογαριασμος:
Τράπεζα Πειραιώς
GR9101722670005267094039228
Με Το Διακριτικό Τίτλο Κατάθεσης
“THIS IS MY COUNTRY”
κ Το Ένα Ευρώ Μετράει.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση του Ιωάννη Μακράκη μέσω του facebook και του instagram.

Πηγή