Trivago: Οι τρεις τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2022

Aπό τη Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τρεις τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2022, εντόπισε και παρουσιάζει η πλατφόρμα trivago.

Οι ανάγκες των καταναλωτών καθώς επιστρέφουν στις διακοπές είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με την εποχή προ πανδημίας, και περιλαμβάνουν την ασφάλεια, το value και τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επιθυμούν να γνωρίζουν ότι εάν μπορούν να ταξιδέψουν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους και ότι δεν θα αναγκαστούν να παραμείνουν στον προορισμό για μεγαλύτερο διάστημα λόγω των lockdown και των κανόνων καραντίνας.

Οι σημαντικότερες ταξιδιωτικές τάσεις όπως τις αναδεικνύει η trivago, είναι οι ακόλουθες…

-Μεγάλες πόλεις | Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, καταγράφηκε στροφή για διακοπές παραλίας και σε προορισμούς με πλούσια φύση. Οι καταναλωτές επιθυμούσαν να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη, να επισκέπτονται την ύπαιθρο και, το σημαντικότερο όλων, να χαλαρώνουν. Με την άρση όμως ορισμένων περιορισμών στα ταξίδια, η trivago προβλέπει την επιστροφή των ταξιδιών σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

-Οι Staycations θα παραμείνουν | Η μεγάλη τάση της πανδημίας ήταν ότι οι άνθρωποι έμεναν περισσότερο στο σπίτι ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό. Οι καταναλωτές έμαθαν να αγαπούν την περιοχή τους ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των lockdown, και προτίμησαν τα μικρότερα ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι.  Πολλοί ταξιδιώτες, όσο πιο μακριά ταξιδεύουν από το σπίτι, τόσο πιο αβέβαιοι νιώθουν. Οι Staycations προσφέρουν την ίδια αίσθηση ταξιδιού στους καταναλωτές, με το πλεονέκτημα της ασφάλειας ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή στο σπίτι εάν αυτό είναι απαραίτητο.

-Η επαναφορά των επαγγελματικών ταξιδιών καθυστερεί | Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού το καλοκαίρι του 2021 οδήγησε πολλές εταιρίες να επανεξετάσουν το σχεδιασμό για το άνοιγμα των γραφείων τους, βάζοντας φρένο στην επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών. Η trivago προβλεπει ότι η στροφή στην απομακρυσμένη εργασίας και οι βελτιωμένες λύσεις όπως οι επαφές μέσω βίντεο για πωλήσεις και μάρκετινγκ θα συνεχίσει να περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια. Το ερχόμενο έτος προβλέπεται μικρή ανάκαμψη των επαγγελματιών ταξιδιών, κυρίως σε μεγάλους αστικούς κόμβους όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, όμως η πλήρης επιστροφή τους τοποθετείται πολύ αργότερα.

 

Πηγή