Π.Ε. Λευκάδας: Πρόσθετη χρηματοδότηση 32.500€ για το 5ο Νηπιαγωγείο

Δελτίο Τύπου

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη και του Προϊστάμενου Α’-βάθμιας Εκπαίδευσης

Σε πρόσθετη χρηματοδότηση 32.500 ευρώ για την επισκευή του 5ου Νηπιαγωγείου προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, και πλέον ο συνολική χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 202.500 ευρώ.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε στην τελευταία (23/10/2021) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη σχετική τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2021.

Το έργο επισκέφθηκε χθες (9/11/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνο Μπατσίλα, όπου επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών.

«Είχα την ευκαιρία με τον κ. Μπατσίλα να διαπιστώσω από κοντά ότι, το πολύπαθο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη και ασφαλή μονάδα. Όλα αυτά μέσα σε μόλις 6 μήνες από την έναρξη των εργασιών! Η εξέλιξη του έργου είναι εντυπωσιακή και η ικανοποίηση μας διάχυτη, και αποφασίσαμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, με αίσθημα ευθύνης στην σχολική κοινότητα, να διαθέσουμε επιπλέον 32.500 ευρώ, ώστε πέρα από την στατική και λειτουργική αποκατάστασή του κτιρίου, να γίνει και πλήρης ανακαίνιση και των εσωτερικών χώρων.

Τα 6 χρόνια αδράνειας των προηγούμενων ετών, που κρατούσαν κλειστό το σχολείο, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μακριά του, σύντομα θ’ ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, καθώς θα παραδοθεί ένα ‘στολίδι’ στο χώρο της εκπαίδευσης στο νησί» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Από την πλευρά του ο κ. Μπατσίλας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αντιπεριφερειάρχη διότι, δημιουργείται ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών, στο κέντρο της Λευκάδας, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των μαθητών και στις σύγχρονες απαιτήσεις του παιδαγωγικού και διδακτικού έργου».