Π.Ε. Λευκάδας: Παράταση προθεσμίας υποβολής έργων για τη Μαθητική Έκθεση/Διαγωνισμό για την Επανάσταση του 1821

Δελτίο Τύπου

Παράταση προθεσμίας υποβολής έργων έως τις 19 Νοεμβρίου για τη Μαθητική Έκθεση/Διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Παρατείνεται μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των έργων των μαθητών για την έκθεση / διαγωνισμό με τίτλο «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821», ενώ η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου 2021. Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Π.Ε. Λευκάδας, καλούνται να υποβάλλουν τα έργα τους ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Υποβολής Έργων στο σύνδεσμο https://lefkadaxperience.gr/ekthesi/υποβολη-εργων/.

«Το ‘Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821’ είναι μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Π.Ε. Λευκάδας με επίκεντρο τα παιδιά μας. Τιμούμε λοιπόν τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία μέσα από τη ματιά των παιδιών. Είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους έχουν εικαστικές δεξιότητες. Ζητούμενο είναι η συμμετοχή, η ανάπτυξη του ταλέντου, της φαντασίας και της δημιουργικότητας του κάθε μαθητή, αναζητώντας και μαθαίνοντας τις πτυχές της πλούσιας ιστορίας μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα έργα που θα υποβληθούν θα αναρτηθούν (Ψηφιακή Έκθεση) στον ιστότοπο www.LefkadaXperience.gr, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 θα εκτίθενται (Φυσική Έκθεση) και στο Αίθριο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λευκάδας. Από τις 22 Νοεμβρίου 2021 θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού, που μαζί με την Κριτική Επιτροπή θα αναδείξει τα 12 έργα που θα βραβευτούν με συσκευή τάμπλετ (3 tablet για νηπιαγωγείο, Α’, Β’ & Γ’ Δημοτικού / 3 tablet για Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοζτικού / 3 tablet για Γυμνάσιο / 3 tablet για Λύκειο). Η βράβευση των έργων θα γίνει κατά την Τελετή Λήξης της Έκθεσης στις 23 Δεκεμβρίου 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο.

Το Διαγωνισμό, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την πολύτιμη συνεργασία των Διευθύνσεων Α’- βάθμιας & Β’- βάθμιας Εκπαίδευση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

2021.11.09 @ Π.Ε. Λευκάδας: Παράταση προθεσμίας υποβολής έργων έως τις 19 Νοεμβρίου για τη Μαθητική Έκθεση/Διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Ιστορία #Πολιτισμός #200χρόνια #Ελλάδα2021 #Greece2021 #lefkadaXperience #Έκθεση #Διαγωνισμός #Σχολεία #Μαθητές #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων