Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν αντιπλημμυρικά έργα ύψους 750.000€

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Δίνουμε λύσεις για να προστατεύσουμε το σήμερα και να θωρακίσουμε το αύριο» – Έναρξη εργασιών για τα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 750.000 ευρώ

Ξεκίνησε σήμερα (3/11/2021) το μεγάλο έργο ύψους 750.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Λευκάδας. Το σημείο έναρξης των εργασιών είναι το ρέμα στον Επίσκοπο Νικιάνας. Επί τόπου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου ενημερώθηκε σχετικά από τον Ανάδοχο.

«Σήμερα από τον Επίσκοπο της Νικιάνας ξεκίνησε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, στο οποίο περιλαμβάνεται σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε υδατορέματα του νησιού μας, όπως καθαρισμοί, αποκαταστάσεις βλαβών, αλλά και νέα τεχνικά έργα.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Λευκάδας είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Από την πρώτη στιγμή επικεντρωθήκαμε στην προστασία της ζωής και της περιουσία των πολιτών, τόσο μέσα από άμεσες παρεμβάσεις, όσο και μέσα από τη μελέτη και τον προγραμματισμό τεχνικών έργων για αντιπλημμυρικές υποδομές. Εκτός του έργου αυτού, θα ακολουθήσει και ένα νέο έργο ύψους 1.000.000 ευρώ, που μελετάται αυτή την περίοδο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας.

Η Κλιματική Αλλαγή είναι ήδη εδώ. Για αυτό συνεχίζουμε την εντατική δουλειά με προσήλωση και δίνουμε λύσεις σε παθογένειες πολλών ετών, για να προστατεύσουμε το σήμερα, αλλά και για να θωρακίσουμε το αύριο» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

Το έργο «Συντηρήσεις – Αποκαταστάσεις Αντιπλημμυρικών Έργων ΠΙΝ αρμοδιότητας Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200009 και εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την εταιρεία «Μ. & Χ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».