WTM: Ενισχυμένα προγράμματα των βρετανών t.o’s για Ελλάδα το 2022 και 2023

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Μεγάλοι βρετανοί τουρ οπερέιτορ αυξάνουν τις πτήσεις και τα προγράμματα διακοπών τους στην Ελλάδα το 2022 και το 2023 προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των Βρετανών για διακοπές στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, ο ΕΟΤ παρουσίασε μερικές από τις σημαντικότερες εξελίξεις σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, την 1η Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η Jet2.com και η Jet2CityBreaks θα προσφέρουν, για πρώτη φορά, πτήσεις και city break στην Αθήνα, από τον Απρίλιο του 2022, με αναχώρηση από τρεις βάσεις της εταιρίας στο Ην. Βασίλειο: Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Στάνστεντ.

Το 2023, οι Jet2.com και Jet2holidays θα προσφέρουν 200 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Ελληνικούς προορισμούς.

Η TUI λάνσαρε ταξιδιωτικά πακέτα «workcation» σε επιλεγμένους Ελληνικούς προορισμούς προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση από ψηφιακούς νομάδες.

Ανεξάρτητοι τουρ οπερέιτορ προσθέτουν επίσης νέους προορισμούς στην Ελλάδα για το 2022. Η Sunvil προσέθεσε στα προγράμματά της τη Λέσβο, η Planet Holidays τη Σκύρο και τα Κουφονήσια και η Seafarer Holidays θα λανσάρει την προσφορά «Villa Flotilla” που θα συνδυάζει μια εβδομάδα ναύλωσης ιδιωτικού γιωτ σε μικρό στόλο σκαφών με διαμονή σε ιδιωτική βίλα με πισίνα για τη δεύτερη εβδομάδα.

Επιπλέον, τουρ οπερέιτορ του Ην. Βασιλείου προσφέρουν ταξίδια τρένου προς και εντός Ελλάδας, ως μια πιο αειφόρα εναλλακτική στις πτήσεις.

Ο Sunvil προσφέρει ταξίδια με τρένο από το St Pancras σε νησιά του Ιονίου μέσω των Άλπεων και του Μιλάνου. Η Tailor Made Rail προσφέρει ταξίδια μέσω αρχαίων πόλεων της Ιταλίας ή μέσα από τα Βαλκάνια, ενώ η Great Rail Journeys προσφέρει δρομολόγια εντός Ελλάδας από την Αθήνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Ο ΕΟΤ έδωσε επίσης έμφαση στα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν πρόσφατα στην Ελλάδα, όπως τα Lighthouse Hotel στην Αθήνα, Asterion Suites and Spa στην Κρήτη και Angsana Corfu, το πρώτο Banyan Tree resort στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο κομμάτι του πολιτισμού, ο ΕΟΤ παρουσίασε το νέο μουσείο στα Χανιά και την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα η οποία υπεβλήθη σε ανακαίνιση ύψους 59 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει προτείνει τρεις περιοχές της, το Σουφλί, τη Δυτική Σάμο και την Αλόννησο, στην πρωτοβουλία «Καλύτερα Τουριστικά Χωριά» του ΠΟΤ.

Το πρότζεκτ, το οποίο θα αναδείξει τα καλύτερα χωριά στα τέλη Νοεμβρίου, θα προσφέρει αναγνώριση σε μικρές, αγροτικές κοινότητες που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του τουρισμού για να παρέχουν ευκαιρίες για την προστασία των κοινοτήτων προωθώντας και διατηρώντας τις τοπικές παραδόσεις, την πολιτιστική κληρονομιά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πηγή