Ο δάσκαλος με τις διαφορετικές κάλτσες

Ο Έλληνας δάσκαλος που έγινε viral, διδάσκοντας τη διαφορετικότητα με έναν απλό κι έξυπνο τρόπο

Από την Πέρσα Νικηφόρου

O Μάριος Μάζαρης είναι εκπαιδευτικό και έχει γίνει viral αρκετές φορές στα social media αλλά και στα ΜΜΕ για τις πρακτικές του, όπως για παράδειγμα την ημέρα που υποδέχτηκε τους μαθητές του μετά την πολύμηνη καραντίνα στολίζοντας με λαμπιόνια το σχολείο.

Ή την ημέρα που θέλησε να διδάξει στα πιτσιρίκια της τάξης του ότι όχι μόνο δεν είναι κακό το να διαφέρεις από τους άλλους, αλλά αντιθέτως, μπορείς να είσαι και περήφανος γι αυτό. Φόρεσε διαφορετικές κάλτσες και παπούτσια, προτρέποντας τους μικρούς μαθητές να κάνουν το ίδιο. Με τις πολύχρωμες κάλτσες του, ανέβηκε στην έδρα.

Το κείμενό του: «Σήμερα φορέσαμε κάλτσες διαφορετικές, σε κάθε μας πόδι άλλη. Κάποιοι φορέσαμε και παπούτσια διαφορετικά. Γιατί μιλάμε πολύ τον τελευταίο καιρό για όσους διαφέρουν εκ γενετής ή από επιλογή τους στη γλώσσα, στην προφορά, στο ύψος, στο βάρος, στη διάπλαση, στο στυλ. συνήθως οι άλλοι τους κοιτούν με περιέργεια, με ύφος ή ξινίλα ή κακία, τους σχολιάζουν, τους δείχνουν ή τους κοροϊδεύουν. τις περισσότερες φορές είναι από έκπληξη, γιατί κάποιος τολμάει κάτι που δεν είναι σύνηθες ή μόδα ή διαφέρει και μόνο από αυτούς. αλλά το περίεργο δεν είναι ποτέ λάθος, απλώς δεν το έχουμε συνηθίσει. Συνηθίστε μας λοιπόν!».

Πηγή