Έναρξη παιδικών και νεανικών συντροφιών 2021-2022

Μια καινούρια χρονιά ανατέλλει στις παιδικές και νεανικές συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας!

Σε μια περίοδο νεφελώδη και σκοτισμένη η τοπική μας Εκκλησία προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά και τους νέους μας μαζί με τις οικογένειές τους σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι προς το Φως· μια κοινή πορεία αναζήτησης της Ελπίδας.

Στην πρόσκλησή του το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας τονίζει τη βεβαιότητα πως η μοναδική σώζουσα ΕΛΠΙΔΑ για τον άνθρωπο γενικά και την Πατρίδα μας ειδικότερα είναι η «Ανατολή των Ανατολών», ο «ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», ο Χριστός, όπως Τον έψαλαν από αιώνες οι σπουδαιότεροι εκκλησιαστικοί μελωδοί, Τον υπέδειξε πιο πρόσφατα με την ποιητική του πνοή ο Οδυσσέας Ελύτης και Τον τραγούδησε συναρπαστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Είναι, λοιπόν, προσκεκλημένοι για μια ακόμη χρονιά όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας σε συνάντηση και επι – κοινωνία στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που θα υπάρχουν και φέτος στις Ενορίες των νησιών μας για τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και στις παιδικές συντροφιές για τους μικρούς μας φίλους (από 5 έως 7 ετών).

Όπως πάντα, με παιχνίδι πολύ και δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, αφουγκραζόμαστε το διαχρονικό μήνυμα του Χριστού μας και γνωρίζουμε βιωματικά τη ζωή της Εκκλησίας μας και τη ρωμέικη παράδοσή μας, απολαμβάνοντας τη χαρά της Κοινωνίας και της συνάντησης.

Αυτονόητη είναι η τήρηση των προβλεπόμενων για μαθητικές ομάδες μέτρων πρόληψης της διασποράς του Covid-2019, με την υπευθυνότητα που υπαγορεύουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Καθώς στη συγκυρία που διανύουμε αναδείχθηκε περισσότερο εμφατικά η αξία της οικογένειας και της συνοχής της για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και την ολόπλευρη ασφάλειά του, προγραμματίζονται ιδιαίτερες ευκαιρίες για τους νέους γονείς και τους ενήλικες, που θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Στις περισσότερες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας η έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος θα ευλογήσει την έναρξη του νεανικού έργου με τον Αγιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, μετά τη Θεία Λειτουργία, ώρα 11.15 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές μας δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης