Τουρισμός: Οι μεγάλοι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ προετοιμάζονται για “εκρηκτικό” καλοκαίρι το 2022

Πηγή φωτό: Pixabay

Για περισσότερες άδειες Atol από το καλοκαίρι του 2019, προετοιμάζονται οι μεγάλες εταιρίες πακέτων διακοπών του Ην. Βασιλείου για το καλοκαίρι του 2022, αναμένοντας μια πολύ ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν. Αυτό υπογράμμισαν τα αφεντικά των οργανισμών Jet2holidays, Tui και easyJet holidays, που συζήτησαν στο ίδιο πάνελ στην εκδήλωση Travel Weekly’s Future of Travel  την περασμένη Τετάρτη- ενόψει της κατάργησης της πορτοκαλί λίστας και των λιγότερων απαιτήσεων για τεστ.

Προς το παρόν, κάτοχος των περισσότερων αδειών Atol είναι η TUI (άδεια για τη μεταφορά 3,73 εκατ. επιβατών) και ακολουθούν η Jet2holidays (3,47 εκατ.) και η EasyJet με δύο άδειες που συνδυαστικά αποδίδουν 889.015 επιβάτες.

Πέρυσι, οι TUI και Jet2holidays μείωσαν τις άδειες Atol κατά 3 εκατ., ενώ η EasyJet πριν την πανδημία διέθετε άδεια για 1,5 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με το επικεφαλής της Jet2holidays, Steve Heapy, το καλοκαίρι του 2022 θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 σε αριθμούς επιβατών και επισήμανε ότι η εταιρία του είναι οικονομικά ισχυρή.

Ο κ. Andrew Flintham, διευθυντής της TUI Ην. Βασιλείου και βόρειας Ευρώπης, εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξος για το πρώτο τρίμηνο του 2022 όμως ανέφερε ότι οι προοπτικές για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι πολύ καλές και ότι υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός προκρατήσεων για το 2022. Όπως αποκάλυψε ο κ. Flintham, 1,3 εκατ. πελάτες του ομίλου της TUI είχαν κάνει κράτηση για το καλοκαίρι του 2022 μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, με την πλειονότητά τους να προέρχεται από το Ην. Βασίλειο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι το ίδιο ή και καλύτερο από του 2019. Το ερώτημα είναι, επισήμανε, τι θα συμβεί το χειμώνα που θα προηγηθεί.

Πηγή