Επίσκεψη της Δημοτικής Αντιπροσωπείας από τον Δήμο Οδησσού της Ουκρανίας στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική αντιπροσωπεία από την  Οδησσό και το αδελφοποιημένο με το Δήμο Λευκάδας , δημοτικό διαμέρισμα Primorsky της Οδησσού,  θα επισκεφθεί τη Λευκάδα στο διάστημα από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021, προσκεκλημένη του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων ενταγμένων στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία η Οδησσός συνέβαλε καθοριστικά μέσω της Φιλικής Εταιρείας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Πέμπτη 23/9, ώρα 19.00 , πλατεία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. Συναυλία της μαντολινάτας του Ορφέα
  • Σάββατο 25/9, ώρα 18.00 , Κηποθέατρο Α.Σικελιανός. Ημερίδα : Η συμβολή της Λευκάδας στη διαμόρφωση της κοινωνίας της Οδησσού.

Ομιλητές: 

– Liliia Bilousova- Ιστορικός, Αρχειοθέτης, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας για την Ιστορία της Διπλωματίας και των Διεθνών Σχέσεων (Ουκρανία)
– Βασίλης Καρδάσης- καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
– Χριστίνα Παπακώστα – Ιστορικός , υπ. Διδ. Ιονίου Πανεπιστημίου

Η αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα έχει συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Λευκάδας και θα επισκεφθεί αξιοθέατα της πόλης και του νησιού.

Στόχος των διμερών σχέσεων είναι η ενίσχυση της αδελφοποίησης των δυο πόλεων μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ