Η Λευκάδα είναι (και) οι παραλίες της

Λευκάδα, το στεριανό νησί του Ιονίου όπου το beachlife αποκτά άλλο νόημα.

Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα. Δίχως αμφιβολία αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα της Λευκάδας. Όχι άδικα, καθώς το “στεριανό” νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων τυγχάνει να συγκαταλέγονται και στις ομορφότερες της Ελλάδας. Το κερασάκι στην τούρτα; Δεν χρειάζεται να πάρεις καν το πλοίο για να βρεθείς σε αυτήν καθώς μπορείς να το κάνεις οδικώς, μιας και συνδέεται με γέφυρα με την ακτή της δυτικής Ελλάδας. Στη Λευκάδα λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι παραλίες. Ακολουθεί μία λίστα από το Esquire με τις κορυφαίες εξ’ αυτών.

Κάθισμα

Η μεγαλειώδης παραλία στη δυτική πλευρά και περίπου 15 χλμ από την πόλη της Λευκάδας διαθέτει λευκή άμμο, βότσαλα και θεσπέσια νερά. Είναι σούπερ οργανωμένη ενώ σε αυτή υπάρχει η δυνατότητα για water και extreme sports. Συνηθίζει να υποδέχεται τον επισκέπτη με τα χαρακτηριστικά, τεράστια κύματά της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sofy_tel (@sofy_tel)

Εγκρεμνοί

Ίσως η παραλία-ορισμός ολόκληρου του Ιουνίου, στην οποία το εξωπραγματικό τυρκουάζ των νερών συνυπάρχει με τη λευκή άμμο και τα εντυπωσιακά απόκρημνα βράχια που κόβουν την ανάσα. Τα κορυφαία ταξιδιωτικά περιοδικά του πλανήτη όπως το Τravel + Leisure δεν έχουν σταματήσει στιγμή να την αποθεώνουν και δικαίως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greek Beaches (@greekbeaches)

Πόρτο Κατσίκι

Σε παρεμφερές ύφος και γοητεία με τους Εγκρεμνούς, το Πόρτο Κατσίκι είναι μία ακόμη παραλία της Λευκάδας που προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Τα πάλλευκα βότσαλα κάνουν τα γαλάζια νερά να δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά και γενικότερα το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως φαντασμαγορικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vadim Maslov (@headhunter)

Αγιοφύλλι

Μπορεί να είναι λιγότερο διάσημο από το Πόρτο Κατσίκι και αισθητά μικρότερο από το Κάθισμα, αλλά το Αγιοφύλλι είναι μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε έναν μικρό κολπίσκο στη νότια πλευρά και “κοιτάζει” προς Ιθάκη και Κεφαλονιά. Διαθέτει εξωτική ομορφιά και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, αποτελώντας παράλληλα και αγαπημένο μέρος για τους λάτρεις του βυθού.

Καλαμίτσι

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα γαλάζιο καταφύγιο, καθώς -παραδόξως- οι ορδές των τουριστών δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται γι’ αυτό ιδιαίτερα. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και κάτω από μία πευκόφυτη πλαγιά, ακολουθώντας το κλασικό μοτίβο της Λευκάδας, με χρυσαφένια άμμο και παραδεισένια νερά.

Πευκούλια

Μία ειδυλλιακή αμμουδιά που είναι τοποθετημένη στο βορειοδυτικό τμήμα και ανάμεσα από την πόλη και τον Άγιο Νικήτα. Όπως μαρτυρά και το όνομά της, προσθέτει και έντονο πράσινο στο δίπτυχο θαυμάσια νερά-χρυσαφένια άμμος, καθώς το πευκόδασος φτάνει οριακά μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Άγιος Νικήτας

Στον ομώνυμο, άκρως ανεπτυγμένο τουριστικά οικισμό της Λευκάδας, υπάρχει μία εξίσου αξιόλογη παραλία. Μπορεί να είναι μικρή αλλά φιλοξενεί μία μοναδική αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Από τις ιδανικότερες του νησιού για οικογένειες ενώ το γεγονός πως είναι ακριβώς κάτω από το χωριό συγκαταλέγεται ως ένα ακόμη ατού για όσους επιθυμούν ξέγνοιαστες διακοπές και πάρα πολύ μικρή απόσταση από το δωμάτιο μέχρι το νερό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sigal Magrisso (@sigalmagrisso)

Καβαλικευτά

Μία από τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στο Καλαμίτσι, μικρή και βοτσαλωτή, με διάσπαρτα κομμάτια βράχων στην ακτή, που ενδείκνυται για ζευγάρια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@alexandratsolka)

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία με τις χαρακτηριστικές μεγάλες οριζόντιες άσπρες πλάκες, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη μοναδική θέα είναι ταυτόχρονα και ένας παράδεισος για τους λάτρεις του surf, λόγω των έντονων ανέμων που επικρατούν σε αυτή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fernando (@fez1111)

Μύλος

Στη δυτική πλευρά και κοντά στον Άγιο Νικήτα, υπάρχει αυτή η απομονωμένη παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη είτε με καραβάκι είτε μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινά από το χωριό. Λευκή άμμος και βαθιά τιρκουάζ νερά περιμένουν τον επισκέπτη να τα απολαύσει

Πηγή: esquire.com.gr

Πηγή