Δήμος Λευκάδας: Υπογραφή «Χάρτας Οικολογικής Συνείδησης» με την Aquahelp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: Σταθερά προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου 2021, στο Δημαρχείο Λευκάδας η συμβολική «Χάρτα Οικολογική Συνείδησης», μεταξύ Δήμου Λευκάδας και AQUAHELP Foundation, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη σειράς από εθελοντικές δράσεις και συνέργειες για την προώθηση της οικολογίας και των μηνυμάτων προστασίας του περιβάλλοντος. Η χάρτα υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Καλό & τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Κορφιά.

Ειδικότερα, η Λευκάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα Οικολογίας & Φιλελληνισμού “Clean it like Greek”, που πραγματοποιείται από το AQUAHELP Foundation, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.T και το Υπουργείο Τουρισμού. Η επιλογή έγινε με κριτήριο τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δήμος Λευκάδας και τις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει, αλλά και προγραμματίζει με σταθερό προσανατολισμό την οικολογική αφύπνιση των πολιτών,  την προστασία του περιβάλλοντος και μια καθαρή, πράσινη Λευκάδα.

Το πρόγραμμα “Clean it like Greek”, επενδύει στην οικολογική ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση των πολιτών, τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και υλοποιείται κατά το διάστημα 19 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2021, σε επιλεγμένες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπως της Αττικής, Κομοτηνής, Κρήτης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ρέθυμνο, Κώ, Μυκόνου,  Χαλκιδικής, Σκιάθου, Σπετσών, Τήνου κ.α.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ