Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στη Νόνη Σταματέλου

Τρίτη 17 Αυγούστου, ώρα 20.00 στο κηποθέατρο πηγών Δάφνης στο Σύβρο

Τον “νεραϊδότοπο” των πηγών της Δάφνης στο Σύβρο, τον γνώρισα κάποιο φθινόπωρο της εφηβείας και τον κρατούσα  μέσα μου από τότε σαν μια ζωντανή δροσερή ανάμνηση, μια εικόνα μαγική, με ψηλά  δέντρα, καταπράσινες φυλλωσιές, τρεχούμενα νερά, πνιγμένον στα κυκλάμινα.

Δεν μπόρεσα να αρνηθώ φέτος το ευγενικό κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου “Αντελικός”, να βρεθώ εκεί για μια ποιητική βραδιά, έστω και μέσα στον Αύγουστο. Μπορεί τα τζιτζίκια και τα τριζόνια να κλέψουν την παράσταση, ίσως και το φεγγάρι, αλλά σε όσους αγαπούν την ποίηση, αυτό είναι αρκετό.

Ευχαριστώ προσωπικά τον κύριο Βασίλη Δευτεραίο και τους συνεργάτες του γι’ αυτή την όμορφη  την ευκαιρία. Σ’ αυτούς τους  άνυδρους  καιρούς που ο άνθρωπος στροβιλίζεται  στο σκοτεινό κενό του, ολοένα και περισσότερο διψάει  για ουρανό, όπως θα ‘ λεγε κι ο Σαχτούρης.

Ευχαριστώ τον κύριο Παντελή Σταματέλο, βιολιστή και ζωγράφο, που προσπαθεί με ζωγραφικά έργα να αποδώσει τις εικόνες και το αίσθημα που του γεννά η ποίηση μου.

Ευχαριστώ την δρ. φιλολογίας κ. Γιάννα Στεργίου για τη διεισδυτική, τρυφερή της ματιά στα  γραπτά μου, για τη στήριξη και την αγάπη της.