Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Βόνιτσας στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Τρίτη 3 Αυγούστου, ώρα 21:30
Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός
Είσοδος ελεύθερη

Φιλαρμονική Εταιρεία Βόνιτσας έτος ιδρύσεως 2014

Συναυλία – αφιέρωμα, στη μνήμη του Νίκου Θάνου (Μορίνα), ενός σπουδαίου μουσικού και ανθρώπου, που «έφυγε» φέτος από τη ζωή, αφήνοντας πίσω στα μέρη που αγκάλιασε και διέσπειρε τις γνώσεις του και την αγάπη του για τη μουσική, Λευκάδα, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Λειβαδιά, Θήβα και Αττική μια μεγάλη μουσική παρακαταθήκη.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Βόνιτσας ιδρύθηκε τις 6η Ιουλίου 2014 , όταν μια ομάδα ανήσυχων και φιλοπρόοδων Βονιτσάνων αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μουσικό σώμα , που θα πλαισίωνε της γιορτές της Βόνιτσας , αλλά και να μπορέσει να δώσει μια διαφορετική διέξοδο στην νεολαία της πόλης τους. Ήταν μια μεγάλη απόφαση , μια σημαντική μέρα, ήταν το ξεκίνημα της μουσικής σχολής της Φιλαρμονικής. Το Δ.Σ ανέθεσε την δημιουργία της Φιλαρμονικής στον έμπειρο Αρχιμουσικό Αθανάσιο Μήτσουρα , που ξεκίνησε χωρίς υποδομές , χωρίς όργανα , χωρίς καμία παράδοση πάνω στο συγκεκριμένο είδος μουσικής , χωρίς κτήριο για να στεγάσει τις ανάγκες της μουσικής σχολής αλλά καταφέραμε όλοι μαζί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα( 6μήνες) να στήσουμε κάτι που για άλλους φάνταζε αδύνατο, την μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Βόνιτσας.

Με τις συνεχείς προσπάθειες του Συμβουλίου και κυρίως της προέδρου κ. Βρακατσέλη Χριστίνας, εξασφαλίστηκαν όργανα , στολές και έγινε εγκατάσταση πλέον σε δική μας αίθουσα , όπου τα μαθήματα και οι πρόβες μας γίνονται απρόσκοπτα και χωρίς τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά το ξεκίνημα.

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Βόνιτσας πραγματοποίησε την πρώτη συναυλία της στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2014. Από τότε συμμετέχει κανονικά σε όλες τις εκδηλώσεις ( λιτανείεςπαρελάσεις – συναυλίες κ. α) . Έχει λάβει μέρος σε 3 Φεστιβάλ . Την πρώτη φορά στο 2Ο Φεστιβάλ Ναυπλίου ARTIVA BAND FESTIVAL , στην 28η συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Καλαμαριάς στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του ομώνυμου Δήμου και στην συνάντηση Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το 2019 , όπου και στις τρεις αποκόμισε θερμά σχόλια από τους θεατές αλλά και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων . Η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Βόνιτσας αποτελείται από 30 μαθητές μουσικούς και στα τμήματα υποδομής υπάρχουν άλλοι 30 περίπου μαθητές, που και αυτοί σε λίγο καιρό θα ενσωματωθούν στη δύναμη της Φιλαρμονικής και θα συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις υπηρεσίες μας.