Υπογράφηκε η Σύμβαση για τη συντήρηση σχολείων από την Π.Ε. Λευκάδας

Ανδρέας Κτενάς: «Νέες παρεμβάσεις 63.000 ευρώ για σχολεία πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά και πιο φιλικά» – Υπογράφηκε η Σύμβαση για τη συντήρηση σχολείων από την Π.Ε. Λευκάδας

 Υπογράφηκε χθες (14/7/2021) η Σύμβαση Κατασκευής του έργου «Συντήρηση Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 63.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Γ. & Ι. ΒΛΑΧΟΣ Ο.Ε.».

«Η Π.Ε. Λευκάδας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προχωρά σε επεμβάσεις συντήρησης σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύψους 63.000 ευρώ. Στόχος μας τη νέα χρονιά οι μαθητές να βρουν τα σχολεία τους πιο ευπρεπισμένα, πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά και πιο φιλικά» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται περιγράφονται στη Μελέτη του έργου, που συνέταξαν μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, αφού συνομίλησαν με Σχολικές Επιτροπές και πραγματοποίησαν επί τόπου αυτοψίες, είναι:

  • 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκάδας: Αποκατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας που έχει κλαπεί.
  • 4ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας: Επίστρωση τμήματος του προαυλίου χώρου με ελαστικά πλακίδια ασφαλείας.
  • 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας: Κατασκευή επί του προαύλιου χώρου ενός γηπέδου Μπάσκετ – Βόλεϊ συνοδευόμενου με την απαραίτητη υποδομή υδροσυλλογής ομβρίων, που θα συνδέεται σε παρακείμενο αγωγό.