Π.Ε. Λευκάδας: Παρεμβάσεις 100.000 ευρώ στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Σύβρου και του Βουρνικά

Παρεμβάσεις, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο πλησίον των οικισμών του Σύβρου και του Βουρνικά.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια σειρά τεχνικών έργων (αποκατάσταση καθιζήσεων, κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια, αποκατάσταση και εγκιβωτισμός πρανών, τάφροι απορροής ομβρίων, κλπ.) σε συγκεκριμένα σημεία των επαρχιακών δρόμων πλησίον των δύο αυτών οικισμών.

Την προηγούμενη Πέμπτη (17/6/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, πραγματοποίησε αυτοψία κατά την έναρξη των εργασιών και δήλωσε:

«Ένα έργο ζωτικής σημασίας για δύο σημαντικά χωρία μας, το Σύβρο και το Βουρνικά. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο ορεινό οδικό δίκτυο μας, γιατί συνδέει χωριά και καλλιέργειες, ενώ παρουσιάζει και μεγάλη επισκεψιμότητα κατά την τουριστική περίοδο. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις φροντίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες βλάβες και φθορές παρουσιάζονται, αλλά και να πραγματοποιούμε βελτιώσεις στα σημεία που ελλοχεύουν κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.».

Δείτε στιγμιότυπα από τις εργασίες στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=UULhMgk0Oos&list=PL_2mPNUW8A75IjhFFP9E7TgkrdApJCkx6