ΔΙΕΚ Λευκάδας: Τηλεσυνάντηση του τμήματος «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση» με τον Λέανδρο Σπαρτιώτη

Εκπαιδευτική τηλεσυνάντηση με τον καταξιωμένο, διεθνούς φήμης  πρεβεζάνο  διακοσμητή,  αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων,  εικαστικό  κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 με τις καταρτιζόμενες στην ειδικότητα «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός  Αντικειμένων» του ΔΙΕΚ Λευκάδας και την εκπαιδεύτρια τους αρχιτέκτονα κ. Μαρία Ευθυμίου στην ηλεκτρονική αίθουσα του τμήματος.

Ο κ. Σπαρτιώτης αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση του διευθυντή  του ΔΙΕΚ κ.Ιωάννη Κουσουράκου να μιλήσει για την εμπειρία του και για όλα όσα για εκείνον σημαίνουν αρχιτεκτονική, διακόσμηση και ζωγραφική. Επίσης είχε την ευγενή καλοσύνη να δωρίσει σε κάθε μία σπουδάστρια από δύο μπροσούρες που αφορούν στο έργο του.

Την συζήτηση συντόνισε η κ. Ευθυμίου, η οποία μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η συζήτησή μας αναπτύχθηκε γύρω από βασικούς  άξονες που αφορούσαν στην αρχιτεκτονική σχεδιαστική διαδικασία, στη ζωγραφική έμπνευση, στο επάγγελμα του διακοσμητή ,στο μεγάλο και πολύτιμο έργο του.

Με την περιγραφή εμπειριών και γεγονότων από τη μακρόχρονη πορεία του ο κ. Σπαρτιώτης κατάφερε να απαντήσει σε αγωνίες και ερωτήματα που προκύπτουν σε κάθε σχεδιαστή λίγο πριν τα πρώτα του βήματα στην αγορά εργασίας.

Έδωσε πολύτιμες συμβουλές που αφορούν σε θέματα διαχείρισης των δύσκολων καταστάσεων του συγκεκριμένου κλάδου, την στάση και σχέση του επαγγελματία διακοσμητή με τους πελάτες, την επιρροή, την έμπνευση και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει η αρχιτεκτονική στο περιβάλλον. Και κυρίως μας μετέδωσε την βασική του αρχή ,εκείνη του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων  οι οποίοι έχουν πάντα στο κέντρο τον άνθρωπο και εξυπηρετούν στο έπακρο τις ανάγκες του.»

Ευχαριστούμε  εγκάρδια τον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη  για το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξε για την εκπαιδευτική μας τηλεσυνάντηση και την πολύτιμη γνώση που μετέδωσε στις τελειόφοιτες του τμήματος.

Η συνάντηση έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=3P4AY2nM2gA  για κάθε ενδιαφερόμενο.