Ανδρέας Κτενάς: «Master Plan για την ανάδειξη των Αλυκών Αλεξάνδρου. Ένα οραματικό έργο που θα αλλάξει ολόκληρη τη Λευκάδα»

Η χρηματοδότηση της εκπόνησης του απαραίτητου Γενικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Master Plan) για την ανάπλαση των Αλυκών Αλεξάνδρου, από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Η ανάπλαση και αξιοποίηση των Αλυκών Αλεξάνδρου είναι ένα οραματικό έργο, που θα αλλάξει τα δεδομένα από οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής άποψης, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα του νησιού, αλλά σε ολόκληρη τη Λευκάδα. Πρόκειται για μια εμβληματική περιοχή, με σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία, και εμείς έχουμε τη βούληση να την αναβαθμίσουμε και να την αποδώσουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Για να φτάσουμε να ξεκινάμε το Master Plan αυτού του μεγάλου έργου έχουν προηγηθεί σχεδόν 2 χρόνια μεθοδικών συζητήσεων με τα Υπουργεία, συστηματικής προετοιμασίας και επίμονης διεκδίκησης. Επιδιώκουμε τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης εγκαταλελειμμένης με τη διαμόρφωση αστικών υποδομών, την αναβάθμιση των χώρων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την επανάχρηση και επαναξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Για αυτό ξεκινάμε με το Master Plan, για τον προσδιορισμό όλων των προδιαγραφών ενός τόσο πολυεπίπεδου έργου. Και στην πορεία αυτή, θέλουμε να ακούσουμε όλες τις ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στον χώρο.».