Λευκάδα: Πετώντας πάνω από το νησάκι του Σικελιανού που θυμίζει εξωτικό προορισμό

Στην είσοδο της Λευκάδας, ο Άγιος Νικόλαος ή «νησάκι του Σικελιανού» είναι ένα επίπεδο, παραδεισένιο νησάκι με τιρκουάζ νερά που αποτελεί στην ουσία μια ενιαία παραλία

Προικισμένη με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, η Λευκάδα έχει τη συνταγή των τέλειων διακοπών: λευκές αμμουδιές με τιρκουάζ νερά, αξέχαστα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο, θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, μια καταπράσινη ενδοχώρα γεμάτη θησαυρούς και γραφικά χωριά που κρατούν παραδόσεις. Και δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι για να τα χαρείς όλα αυτά!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα τοπία που θα δει κανείς εκεί είναι το νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο της Λευκάδας και θυμίζει εξωτικό προορισμό. Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο ή «νησάκι του Σικελιανού». Πρόκειται για ένα επίπεδο νησάκι σαν μια τεράστια αμμουδιά, με ελάχιστη βλάστηση, περιτριγυρισμένο από κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Σε αυτό το ερημικό νησάκι, ο Άγγελος Σικελιανός εμπνεύστηκε και έγραψε τις ποιητικές του συλλογές. Είναι το νησί που είχε επιλέξει μαζί με τη σύζυγό του Εύα Πάλμερ και τον γιο τους Γλαύκο για να ζήσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε μια σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει πάνω στο νησί είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το εκκλησάκι αυτό, που σχεδόν φιλά τη θάλασσα, γιορτάζει την πρώτη Κυριακή μετά τις 10 Μαΐου, την ανάμνηση της διέλευσης του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Νικολάου από τη Λευκάδα το 1087.

Δείτε από ψηλά το νησάκι του Σικελιανού στη Λευκάδα

Πηγή