Το νησί-ερημίτης του Ιονίου που είναι Covid-free: Οι ομορφιές του μικρού παραδείσου

Καστός / Φωτογραφία: Shutterstock

Μακριά από τη βουή του κόσμου, εκεί που όλα αποκτούν έναν διαφορετικό ρυθμό βρίσκεται το απόλυτο καταφύγιο του Ιονίου. Ενα μικροσκοπικό νησί, μεγάλης ομορφιάς. Ο Καστός.

Πρόκειται για ένα μακρόστενο νησί με μόλις 5,9 χλμ. εμβαδόν, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Εάν υπήρχε παράδεισος επί γης, αναμφισβήτητα ο Καστός θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Γαλήνιο, πανέμορφο και ευλογημένο, το νησί αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν διακοπές με ηρεμία και αγαπούν ή θέλουν να περάσουν με έναν πιο απλό τρόπο τις διακοπές τους, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους ρυθμούς που συναντώνται σε άλλα νησιά… Θα είναι αυτοί, ο ουρανός, η θάλασσα και οι φιλόξενοι κάτοικοι του Καστού.

Φωτογραφίες: Μια γεύση από τον Καστό

Κατάφυτος με ελιές, ο Καστός περικυκλώνεται από τις γαλάζιες αποχρώσεις της θάλασσας, οι οποίες το καλοκαίρι γεμίζουν σκάφη και ιστιοφόρα.

Μπορεί τον χειμώνα να ζουν εκεί μόνο 30 κάτοικοι, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθιστώντας τον Καστό απόλυτα Covid free, ωστόσο το καλοκαίρι το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιωτών.

Οσοι απολαμβάνουν τη Λευκάδα και την Ιθάκη, σταματούν στον Καστό, χαρίζοντάς του λίγη ακόμη ζωντάνια. Εδώ δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, καθώς οι δρόμοι είναι λιγοστοί, ούτε ATM, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας μετρητά.

Φωτογραφία: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα μετρημένα στα δάχτυλα καφέ και εστιατόρια γεμίζουν και οι ταξιδιώτες γεύονται πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα και τοπικές γεύσεις. Οπου και αν βρεθείτε στο μικρό νησί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε νοστιμιά και θέα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι τα Αμπελάκια και ο Αγιος Αιμιλιανός. Εκεί, μάλιστα, θα μαγευτείτε από τη σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή παραλία.

Φωτογραφία: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Βίντεο: Ο Καστός από ψηλά, σκέτος παράδεισος

Κάθε γωνιά του Καστού είναι πανέμορφη μέσα στην απλότητά της, μένοντας χαραγμένη στο μυαλό των ταξιδιωτών. Μην το σκέφτεστε και ταξιδέψτε στον Καστό για να γνωρίσετε μία ακόμη ομορφιά αυτής της χώρας!

Πηγή