Τα ζώα θα αναγνωρίζονται ως όντα με συναισθήματα στη Μ. Βρετανία

Θα απαγορευτούν οι εξαγωγές ζωντανών πλασμάτων για σφαγές και το κυνήγια για τρόπαια.

Ο βρετανικός νόμος είναι ένα βήμα πριν αναγνωρίσει για πρώτη φορά ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κέρδισαν αυτήν τη μάχη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εκδώσει μια σειρά μέτρων για την ευημερία των ζώων, μία εκ των οποίων θα είναι η απαγόρευση των εξαγωγών ζώων, καθώς και η απαγόρευση  κυνηγετικών τρόπαιων.

Οι μεταρυθμίσεις θα εισαχθούν μέσα από μια σειρά νομοσχεδίων, συμπεριλαμβανομένου και του νομοσχεδίου που αναφέρεται στα συναισθήματα των ζώων και θα καλύπτει ζώα εκτροφής και κατοικίδια σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Επίσης, θα περιλαμβάνει προστατευτικές συνθήκες για τα ζώα σε άλλες χώρες, μέσω απαγορεύσεων για ελεφαντόδοντο, πτερύγια καρχαρία και ίσως στο φουά γκρα.

Το φουά γκρα, για παράδειγμα, παράγεται με τρομερά σκληρές πρακτικές. Οι πάπιες και οι χήνες στριμώχνονται σε υπόστεγα, ταΐζονται με το ζόρι πολλές φορές με ένα σωλήνα που μπαίνει στο λαιμό τους, το συκώτι τους διογκώνεται έως και δέκα φορές πάνω από το κανονικό και έπειτα θανατώνονται.

Εδώ και αρκετά χρόνια προετοιμάζονταν κάποια από τα μέτρα, όπως τα μικροτσίπ στις γάτες και το να σταματήσουν οι άνθρωποι να έχουν πρωτεύοντα θηλαστικά ως κατοικίδια, ενώ άλλα μέτρα, όπως η απαγόρευση των εξαγωγών ήταν αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων εδώ και δεκαετίες.

Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, ώστε τα ζώα να μην υποφέρουν, να μη βασανίζονται και να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LIVEKINDLY (@livekindly)

Πηγή