Bloomberg: Η Ελλάδα είναι το Plan A για όλους

Loukia Kattis για το MoneyReview

Ακόμη και πριν η Ελλάδα ανακοινώσει στις 19 Απριλίου ότι θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποδεχθεί Αμερικανούς τουρίστες – συμπεριλαμβανομένων και μη εμβολιασμένων- η ζήτηση για ταξίδια στο Αιγαίο ήταν στα ύψη, σημειώνει το Bloomberg σε άρθρο του στο οποίο παρουσιάζει τις επιλογές διαμονής που έχουν οι εύποροι επισκέπτες της χώρας μας από ιδιωτικές βίλες έως πεντάστερα ξενοδοχεία.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, θυμίζει το Bloomberg, με την Emirates να ανακοινώνει νέα δρομολόγια από το Νιούαρκ των ΗΠΑ προς τηνΑθήνα. Στη συνέχεια μία σειρά από εταιρείες κρουαζιέρας άρχισαν να διαθέτουν πακέτα για περιήγηση στα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα να απογειωθούν. Στο site κρατήσεων Hopper οι αναζητήσεις για τη χώρα μας αυξήθηκαν 75%, ενώ στο Virtuoso οι κρατήσεις για ελληνικά ξενοδοχεία έκαναν άλμα 225%.

Δεν ήταν προσωρινό το ενδιαφέρον. Έκτοτε η ζήτηση έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική όπως λέει στο Bloomberg ο Πολ Τυμπόβσκι της Skylark, σχολιάζοντας: «H Ελλάδα είναι το Plan A για όλους». Όπως εξηγεί «όποιος θα ήθελε να ταξιδέψει στη Γαλλία το καλοκαίρι θα πρέπει να περιμένει αλλαγές στο πρόγραμμα και ανατροπές των σχεδίων έως ότου γίνει πιο ξεκάθαρη η πολιτική για το άνοιγμα της χώρας», κάτι που δεν ισχύει για την Ελλάδα. Έτσι «κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει πτήσεις για την Αθήνα και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες το συντομότερο δυνατόν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg τα ταξίδια προς τη χώρα μας είναι φέτος πιο οικονομικά σε σχέση με το 2019 για τους Αμερικανούς. Εάν μάλιστα κάποιος κλείσει πολύ νωρίς πακέτο διακοπών μπορεί να περιμένει να πληρώσει περίπου 800 δολάρια αντί των 1.080 δολαρίων πριν από την πανδημία.

Αισιοδοξία, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, επικρατεί και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αφού η χώρα έχει προτεραιοποιήσει τα νησιά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και περιμένει ότι όλοι οι ενήλικες θα έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι στις αρχές Μαΐου μόνο το 15% των ενηλίκων είχε εμβολιαστεί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το άρθρο του Bloomberg και τις προτάσεις του εδώ.

Πηγή