Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Λευκάδα: ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις”

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκαδίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Λευκάδα: ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις”, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, και ώρα 19.00-21.00.

Πρόκειται για την εκπαιδευτική αξιοποίηση της ομώνυμης διαδικτυακής εφαρμογής που υλοποίησε το Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία είναι αναρτημένη με ελεύθερη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του. Περιλαμβάνει σημεία στον χάρτη της Λευκάδας που σχετίζονται με την εμπλοκή της στον αγώνα για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Πρόσωπα, μνημεία, ιστορικές πηγές, τοπωνύμια συνδέουν το σήμερα με το χθες και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας. Η εφαρμογή είναι ανοιχτή σε περαιτέρω διεύρυνση και αξιοποίηση των ιστορικών στοιχείων. Πέρα από το ιστορικό της περιεχόμενο, ένας από τους στόχους είναι η εφαρμογή να έχει και εκπαιδευτική προσέγγιση. Ήδη έχει αναρτηθεί ένα μικρό ερωτηματολόγιο προσιτό σε όλους.

Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, θα δοθεί έμφαση στην εκπαιδευτική αξιοποίηση των ιστορικών στοιχείων, ώστε όλο το υλικό να γίνει κτήμα των μικρών μαθητών, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, χάρτες, αφηγήματα, εικόνες, κ.α., ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν, να σεβαστούν και να αγαπήσουν τον τόπο τους και την ιστορία του.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και τους εκπαιδευτικούς από την πλατφόρμα Webex , στην ηλεκτρονικη διέυθυνση

https://minedu-primary2.webex.com/meet/anthkazo

Η Αντιπρόεδρος του Π.Κ.

Χαρά Σαΐτη