Εκτενή αφιερώματα του αυστριακού Τύπου για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα – «Αισιοδοξία χάρη στην καλή εκστρατεία εμβολιασμών»

Πανοραμική εικόνα της πόλης των Χανίων / Φωτογραφία: Shutterstock

Την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα με μόνη υποχρέωση την επίδειξη αρνητικού τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού περιγράφουν με σειρά δημοσιευμάτων αυστριακά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι από τις 14 Μαΐου παραθεριστές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα και να περάσουν εκεί τις διακοπές τους, με μόνη προϋπόθεση ή να έχουν εμβολιαστεί ή να μπορούν να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ PCR, υπογραμμίζει συγκεκριμένα σε σημερινό της δημοσίευμα, με τίτλο «Η Αθήνα εμβολιάζει τους κατοίκους και των μεγάλων νησιών», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα, «Kronen Zeitung».

Στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού «Επιχείρηση Ελευθερία», η Ελλάδα θέλει προφανώς να έχει εμβολιάσει τους νησιώτες μέχρι τα τέλη Ιουνίου, και η προσφορά ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αναφέρεται σχετικά.

Να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος

«Προκειμένου να καλωσορίσει τους τουρίστες, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε ήδη προσφέρει εμβολιασμούς στους κατοίκους περίπου 70 μικρότερων νησιών, και ήδη ο πληθυσμός των Λειψών, της Αντιπάρου ή της Κάσου έχει εμβολιαστεί πλήρως ή τουλάχιστον βρίσκεται στον καλύτερο δρόμο για εκεί. Τώρα φαίνεται να ακολουθούν τα μεγαλύτερα νησιά, και από τα χιλιάδες ελληνικά νησιά στη Μεσόγειο, περίπου 200 κατοικούνται -το μεγαλύτερο είναι η Κρήτη με περίπου 600.000 κατοίκους», γράφει η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και καιρό να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος λόγω του κορωνοϊού, ως εκ τούτου δελεάζει με νησιά ελεύθερα από κορωνοϊό, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που ζήτησε ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στις 15 Μαΐου ξεκινά η τουριστική σεζόν στην Αυστρία

Η σεζόν ξεκινά επίσημα το Σάββατο, και για να μπορούν οι επισκέπτες να ταξιδεύουν ανέμελα, δημοφιλή νησιά διακοπών, όπως η Νάξος, η Σάμος, η Ρόδος, η Σκόπελος, η Κέρκυρα και η Κως, έχουν ήδη εφοδιαστεί με εμβόλια για όλους τους κατοίκους, και πολλοί, αν όχι όλοι οι νησιώτες, αποδέχτηκαν την προσφορά -κυρίως επειδή ζουν από τον τουρισμό, τονίζει η «Kronen Zeitung», ενώ στο ίδιο πνεύμα είναι η σχετική είδηση που προβάλλει -μεταξύ των πρώτων σήμερα- στην ιστοσελίδα της η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση.

Die Presse: Ελληνική αισιοδοξία χάρη στην καλή εκστρατεία εμβολιασμών

Για «Ελληνική αισιοδοξία χάρη στην καλή εκστρατεία εμβολιασμών» κάνει λόγο στον τίτλο δημοσιεύματός της η εφημερίδα «Die Presse», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι εδώ και μία εβδομάδα έχει ανοίξει η εστίαση στην Ελλάδα και στις 14 Μαΐου εγκαινιάζεται επίσημα η φετινή θερινή τουριστική περίοδος, με τους πρώτους επισκέπτες να φθάνουν στη χώρα, σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω, με πακέτα του ταξιδιωτικού ομίλου TUI- ενάμιση μήνα νωρίτερα από ό,τι την περσινή, δύσκολη περίοδο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παρά τις τεράστιες απώλειες του 2020, κατά το οποίο ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε -από 34 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019- στα 7,5 εκατομμύρια και τα έσοδα υποχώρησαν κατά 75%, ο τουρισμός συνέβαλε καθοριστικά να κρατηθεί αρκετά υπό έλεγχο η ύφεση στη χώρα.

Πηγή