Εγκρεμνοί: Η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας ξανά προσβάσιμη μετά από 6 χρόνια

Πολύ καλό και ευτυχώς αληθινό

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που έχουν πάει στους Εγκρεμνούς και αυτοί που δεν έχουν γνωρίσει την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας. Οι πρώτοι εδώ και έξι χρόνια περίμεναν υπομονετικά τη μέρα που το στολίδι της Λευκάδας θα είναι ξανά προσβάσιμο για να κολυμπήσουν και πάλι στα υπέροχα νερά του. Γιατί αν πας μια φορά στους Εγκρεμνούς καμιά θάλασσα μετά δεν θα μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.

40 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λευκάδας βρίσκεται μια παραλία που οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν. Για τους Εγκρεμνούς θα ακούσετε πολλά και θα διαβάσετε ακόμα περισσότερα. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που θα νιώσετε όταν φτάσετε και δείτε αυτόν τον επίγειο Παράδεισο από κοντά. Τα χρώματα, τα νερά το τοπίο δεν θυμίζει Ελλάδα. Είναι ένας πίνακας ζωγραφικής βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα της Καραϊβικής.

beach-4405371_1920.jpgPixabay

Το μόνο μειονέκτημα των Εγκρεμνών το οποίο το θυμούνται καλά όσοι έχουν κολυμπήσει στα νερά τους είναι ασφαλώς η ταλαιπωρία της επιστροφής. Όταν αποχαιρετάς τον Παράδεισο που αφήνεις και πρέπει να ανέβεις γύρω στα 420 (!) σκαλοπάτια μέχρι να φτάσεις στην επιφάνεια του δρόμου. Ακόμα και αυτό όμως έμοιαζε λεπτομέρεια μπροστά τις εικόνες που είχαν πλημμυρίσει την ψυχή σου μετά το μπάνιο.

Γι’ αυτό και τα τελευταία έξι χρόνια οι λάτρεις των Εγκρεμνών δεν είχαν ευχαριστηθεί καλοκαίρι. Η παραλία μετά τον σεισμό δεν ήταν προσβάσιμη καθώς η σκάλα είχε καταστραφεί και ο δρόμος είχε επίσης πολλά προβλήματα. Ευτυχώς όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Η οδική πρόσβαση έχει ήδη αποκατασταθεί, η καινούργια σκάλα έχει τοποθετηθεί και έτσι το φετινό καλοκαίρι οι Εγκρεμνοί θα υποδεχτούν ξανά τον… λαό τους.

Η Λευκάδα άλλωστε και φέτος αναμένεται να είναι το νο1 ελληνικό νησί σε εσωτερικό τουρισμό καθώς μιλάμε για έναν προορισμό που μπορείς να φτάσεις με ασφάλεια και χωρίς να χρειαστεί να συνωστιστείς σε καράβι. Για να μη μιλήσουμε για την τεράστια ακτογραμμή της με τις μεγάλες, ευρύχωρες παραλίες που σου δίνουν την δυνατότητα να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς το άγχος του κορονοϊού.

egremni-beach-1906750_1920.jpgPixabay

Ειδικά φέτος που ξαναμπαίνουν και οι Εγρεμνοί στο παιχνίδι, το πιο δυνατό χαρτί της Λευκάδας δηλαδή (να μας συμπαθεί το Πόρτο Κατσίκι, αλλά στη σύγκριση χάνει πανηγυρικά) το νησί αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες πιένες.

Για να μην αγχώνεστε, αν είναι η πρώτη φορά που θα πάτε στους Εγκρεμνούς ξαπλώστρες θα βρείτε. Υπάρχει το οργανωμένο κομμάτι της παραλίας και πιο αριστερά υπάρχει και ένα κομμάτι για όσους θέλουν την ησυχία τους και την αίσθηση ότι βρίσκονται… μακριά από τον πολιτισμό. Μόνο εκείνοι, η θάλασσα και ο ήλιος. Ο καλύτερος συνδυασμός για το πιο απολαυστικό μπάνιο της ζωής σου.

Για το τέλος σας έχουμε μια χρηστική συμβουλή. Αν πάρετε τη (σωστή) απόφαση και ταξιδέψετε το καλοκαίρι στη Λευκάδα για χάρη των Εγκρεμνών να θυμάστε ένα πράγμα: Μετά το μπάνιο, όταν θα είστε ακόμα ενθουσιασμένοι από αυτό που ζήσατε και το μυαλό θα βρίσκεται πάνω απ’ το κεφάλι σας μην κάνετε το λάθος να ανέβετε τα σκαλοπάτια μια και έξω (ειδικά αν είστε 40+).

greece-4405364_1920.jpgPixabay

Πάρτε τον χρόνο σας, κάντε τις στάσεις σας, απολαύστε το τοπίο και δεν θα το μετανιώσετε. Οι Εγκρεμνοί είναι και πάλι εδώ και σας περιμένουν…

Πηγή