Έρευνα USTOA: Επανέρχεται η αισιοδοξία για ανάκαμψη του τουρισμού στις ΗΠΑ- Τρίτος top προορισμός η Ελλάδα για το 2022

Πηγή φωτο: pixabay.com

Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των Αμερικανών για τα διεθνή ταξίδια το 2021, ενώ για το 2022 τρίτος δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός τους είναι η Ελλάδα.

Η διαπίστωση αυτή αναδεικνύεται από έρευνα της United States Tour Operators Association (USTOA) μεταξύ των μελών της.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:

  • 9 στα 10 μέλη της ανέφεραν ότι παρατηρούν αύξηση των πωλήσεων, ενώ 8 στα 10 διατυπώνουν την αισιοδοξία τους για ανάκαμψη του τουρισμού μέχρι το τέλος του 2021. Ειδικότερα: το 49% των ερωτηθέντων δήλωσαν «συγκρατημένα αισιόδοξοι» για την ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας, το 24% δήλωσαν «αισιόδοξοι» και το 7% κατέθεσαν τον ενθουσιασμός τους ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού έρχεται…
  • Μόνο το 11% των μελών δήλωσαν απαισιόδοξοι. Ένα επιπλέον 9% είπαν ότι δεν βλέπουν ανάκαμψη φέτος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της USTOA, Terry Dale, τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν θετικό σημάδι για τον κλάδο, καθώς η έρευνα διεξήχθη λίγο πριν υπάρξουν οι ανακοινώσεις για πιθανή επιστροφή των ταξιδιών στην Ευρώπη και τις κρουαζιέρες των αμερικανικών εταιρειών μέχρι το καλοκαίρι.

Οι κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί

Το 80% των ερωτηθέντων μελών της USTOA δήλωσαν ότι έχουν αύξηση στις κρατήσεις και μάλιστα το 43% αυτών που έχουν προγράμματα στις ΗΠΑ έχουν προσθέσει νέα δρομολόγια και εκδρομές φέτος.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι κορυφαίοι προορισμοί κράτησης στις ΗΠΑ φέτος είναι η Αλάσκα στην πρώτη θέση, η Αριζόνα και η Γιούτα στη δεύτερη θέση και η Φλόριντα και το Ουαϊόμινγκ ισόπαλες στην τρίτη θέση.

Η Αλάσκα είναι επίσης ο κορυφαίος εγχώριος προορισμός στις κρατήσεις για το 2022, με τη Φλόριντα και τη Γιούτα να βρίσκονται στη δεύτερη θέση και την Χαβάη στην τρίτη θέση.

Ο κ.Dale δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη ότι τα μέλη βλέπουν αυξημένη ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε και πώς θα ανοίξουν τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη και άλλους διεθνείς προορισμούς. Όσο θα αίρονται οι περιορισμοί εντός του 2021 είναι πιθανό να δούμε μετατόπιση του ενδιαφέροντος για προορισμούς

Οι δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί για τις μέχρι τώρα κρατήσεις του 2021 είναι η Ιταλία και ακολουθούν η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση ισόπαλές έρχονται η Κόστα Ρίκα, η Αίγυπτος, η Ισλανδία και το Μεξικό.

Η Ιταλία είναι ο κορυφαίος διεθνής προορισμός και στις κρατήσεις για το 2022. Η Γερμανία έρχεται δεύτερη και ακολουθούν στην τρίτη θέση ισόπαλες η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιρλανδία.

Πηγή