Διαδημοτικές μετακινήσεις το Πάσχα – Χωρίς SMS αμέσως μετά

Από τον Σταύρο Παπαντωνίου

Μία «λεπτομέρεια» που δεν είναι και τόσο… λεπτομέρεια και η οποία δεν διευκρινίστηκε κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων είναι τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα δεν επιτρέπονται παρά μόνο τα σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜR, από Μεγάλη Δευτέρα έως Κυριακή του Πάσχα θα ισχύει η ελεύθερη μετακίνηση εντός της Αττικής και από Δήμο σε Δήμο, καλύπτοντας τρεις κατηγορίες: αυτούς που θέλουν απλά να κάνουν την βόλτα τους κατά την διάρκεια της εβδομάδας σε παραλίες, πάρκα ή βουνά, αυτούς που διατηρούν κάποιο εξοχικό εντός της Αττικής και αυτούς που έχουν… νοικιάσει παραθεριστική οικία για το Πάσχα.

Ειδικά η τελευταία κατηγορία είναι αρκετά μεγάλη καθώς παρουσιάζεται πολύ μεγάλος αριθμός κρατήσεων σε παραθεριστικές οικίες στα περίχωρα της Αττικής. Οπως ανακοίνωσε άλλωστε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι πολύ αυστηροί και θα υπάρχουν «τσουχτερά» όπως τα χαρακτήρισε πρόστιμα. Την εξειδίκευση θα κάνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα ανακοινώσει και το ύψος των προστίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι δεν θα ξεκινήσουν από την Μεγάλη Δευτέρα, αλλά από αύριο ώστε να αποφευχθούν έξοδοι από αυτό το σαββατοκύριακο. Τα μπλόκα θα είναι παντού και οι αρμόδιοι λένε πως ψευδείς μετακινήσεις θα επιφέρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες.

Ανοιχτή εστίαση – Κατάργηση του sms  

H Μεγάλη Εβδομάδα θα κινηθεί σε αυτή την λογική που περιγράψαμε παραπάνω. Δηλαδή σε μία πιο χαλαρή μετακίνηση εντός των ορίων του Νομού. Από την Δευτέρα του Πάσχα θα αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς ανοίγει και η εστίαση, το άνοιγμα της οποίας συνεπάγεται και την κατάργηση του sms που στέλνουμε από τις 7 Νοεμβρίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά είναι βέβαιο πως με ανοιχτά τα καφέ και την εστίαση δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των sms. Yπενθυμίζεται ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τις 3 Μαΐου, την Δευτέρα του Πάσχα δηλαδή, οπότε και ανοίγει η εστίαση ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Προς κατάργηση και το 13032

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αμέσως μετά το Πάσχα θα καταργηθεί πιθανότατα και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13032  για τη μετάβαση σε καταστήματα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή στο 13032 συνοδεύεται από 3ωρο περιορισμό στη διάρκεια των αγορών μας. Οι καταναλωτές μπορούν να στέλνουν μόνο μία φορά την ημέρα μήνυμα στον συγκεκριμένο 5ψηφιο, αφού βεβαίως έχουν κλείσει ραντεβού για click inside ή click away.

Πηγή