Ημέρα της Γης: 10 λογαριασμοί στο Instagram που μας μαθαίνουν να ζούμε βιώσιμα

Με αφορμή την Ημέρα της Γης συγκεντρώσαμε 10 αγαπημένα μας προφίλ στο Instagram που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι για μία πιο low waste ζωή, που δεν επιβαρύνει τον πλανήτη.

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γης, μία ημέρα που θεσπίστηκε το 1970 από τον Αμερικανό γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και υιοθετήθηκε αργότερα από τον ΟΗΕ, με στόχο την κινητοποίηση των κυβερνήσεων και των ανθρώπων για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια, όσο η κλιματική αλλαγή παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις επιστημονικές έρευνες για το μέλλον του πλανήτη να είναι όλο και πιο απογοητευτικές, η Ημέρα της Γης έχει γίνει ακόμα πιο σημαντική, καθώς μας υπενθυμίζει ότι μόνο αν σεβόμαστε το περιβάλλον θα μπορέσουμε να σώσουμε τη Γη.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ασχολούμαστε με το περιβάλλον μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου. Ο «βιώσιμος» τρόπος ζωής αποτελεί μία συνεχή προσπάθεια, η οποία περιλαμβάνει μικρές (ή μεγάλες για όσους μπορούν), αλλά σημαντικές αλλαγές που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε έναν πιο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Εμείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης συγκεντρώσαμε 10 αγαπημένα μας προφίλ στο Instagram που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι για μία πιο low waste ζωή, που δεν επιβαρύνει τον πλανήτη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@zerowayoflifecom)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen (@kristenleo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariza Karidi (@marizakaridi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ευγενία ✨ (@enastrh.jenny)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eco Living Greece (@ecolivinggreece)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anastasia (@act.low.waste)

Πηγή