Ο γαλλικός Τύπος για την Ελλάδα: Ανοίγει τον τουρισμό στα μέσα Μαΐου – Αίρεται η καραντίνα για επισκέπτες από την ΕΕ

Εικόνα από το νησί της Σαντορίνης / Φωτογραφία: AP Photos

Από τον Λευτέρη Σαββίδη

Ψηλά στην επικαιρότητα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης προβλήθηκε η ανακοίνωση της Πολιτικής Αεροπορίας, με την οποία η Ελλάδα αίρει την καραντίνα για τους επισκέπτες από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πέντε ακόμη χώρες.

Όπως είχε προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα, η είσοδος στην επικράτεια των μόνιμων κατοίκων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, επιτρέπεται χωρίς 7ήμερη καραντίνα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κάνει μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες, από τον οποίο να προκύπτει πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, ή να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19.

Με έκτακτες ανακοινώσεις, τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην απόφαση αυτή της Ελλάδας, η οποία εμπίπτει στην πρόθεση της χώρας μας, όπως σημειώνεται, να ανοίξει η τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου.

BFMTV: Η Ελλάδα έτοιμη να ανοίξει την τουριστική σεζόν

Με έκτακτη είδηση, το δίκτυο BFMTV ενημερώνει τους Γάλλους αναγνώστες πως «η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει την τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου» και προσθέτει πως η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την πρόθεσή της να «ανοίξει τα σύνορα στους επισκέπτες από τις χώρες της Ευρώπης ή άλλες χώρες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μορακά τεστ».

«Η Ελλάδα αίρει την καραντίνα για τους κατοίκους της ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες» είναι ο τίτλος του BFMTV

«Η Ελλάδα αίρει την καραντίνα για τους κατοίκους της ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες», είναι ο τίτλος του BFMTV

Ouest-France: Δεν απαιτείται τεστ για τους επισκέπτες από το Ισραήλ

Αναφερόμενη στην ίδια ανακοίνωση της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας, η εφημερίδα «Ouest-France» σημειώνει πως «μόνον οι τουρίστες από το Ισραήλ, που έχουν εμβολιαστεί, δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς, συνέχεια μια διμερούς συμφωνίας».

Την ανακοίνωση της πολιτικής αεροπορίας δημοσιεύει η γαλλική La Depexhe

Την ανακοίνωση της Πολιτικής Αεροπορίας δημοσιεύει η γαλλική «La Depexhe»

«La Depeche»: Σε αυστηρή καραντίνα ακόμη οι Έλληνες

Από την πλευρά της, η γαλλική «La Depeche» σημειώνει πως οι κάτοικοι της χώρας μας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής καραντίνας, με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό να επιτρέπονται μόνο για ”ουσιαστικούς” λόγους (οικογενειακούς ή επαγγελματικούς)».

Και αυτό το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ελλάδα προτίθεται να εκκινήσει την τουριστική σεζόν στα μέσα Μαΐου, ποντάροντας πολλά στην εφετινή περίοδο του καλοκαιριού.

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου το δημοσίευμα της εφημερίδας La Depeche

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Depeche»

Στην ίδια λογική και το δημοσίευμα της «Sud-Ouest», που σημειώνει πως, παρά «την επιδημιολογική έξαρση, η Ελλάδα αποφάσισε να άρει την καραντίνα για τους επισκέπτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Le Soir»: Ο Κ. Μητσοτάκης ένθερμος υποστηρικτής του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Την είδηση της άρσης της καραντίνας 7 ημερών ανακοίνωσε με δημοσίευμα και η βελγική «Le Soir». «Η δεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένθερμου υποστηρικτή ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ετοιμάζεται να ανοίξει την τουριστική σεζόν της χώρας στα μέσα του Μαΐου για όλους τους επισκέπτες, χωρίς υποχρέωση καραντίνας, υπό την προϋπόθεση πως θα διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού», σημειώνει το δημοσίευμα.

Την είδηση της άρσης της καραντίνας 7 ημερών ανακοίνωσε με δημοσίευμά της και η βελγική «Le Soir»

Την είδηση της άρσης της καραντίνας 7 ημερών ανακοίνωσε με δημοσίευμά της και η βελγική «Le Soir»

Την ίδια ώρα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως οι ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική θα διακινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ στην περίπτωση που δεν τηρήσουν την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, κάνοντας μικρά αλλά σταθερά βήματα όπως το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους εμβολιασμένους αλλά και τους τουρίστες από τις ΗΠΑ, αλλά ξεκαθάρισε πως αν οι επιδημιολόγοι βάλουν «κόκκινες» γραμμές, «θα κάνουμε πίσω».

Πηγή