TUI: Αυξημένες κατά 150% οι κρατήσεις για τον Μάιο του 2022 -Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς

Πάνω από 100.000 έξτρα πακέτα διακοπών πρόσθεσε εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στο πρόγραμμά της για το ερχόμενο καλοκαίρι η TUI στη Βρετανία -με άλλα 1.500 ξενοδοχεία σε 62 προορισμούς, στους κορυφαίους εκ των οποίων συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Παρά το πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον τουρισμό -που ανάγκασε τον όμιλο να ανακοινώσει προ ημερών το κλείσιμο άλλων 48 καταστημάτων του στη Βρετανία-, η TUI αναφέρει, σύμφωνα με το travelweekly, ότι οικογένειες είναι, κυρίως, αυτές που προσπαθούν να κλείσουν πακέτα διακοπών σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία και η Φλόριντα, και ότι ο Μάιος συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις.

Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται επίσης σε όλες τις ομάδες πελατών για μακρινούς προορισμούς, με το 24% των πελατών της TUI να επιλέγουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με το 2019, «σε μια ένδειξη της επιθυμίας τους να αναπληρώσουν το χαμένο [πέρυσι] χρόνο των διακοπών τους».

Την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος TUI ανακοίνωσε μείωση της πληρότητας από το 80% στο 75% για το καλοκαίρι σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, αλλά στη Βρετανία καταγράφεται ισχυρή αύξηση των κρατήσεων για του χρόνου -120% πάνω σε σχέση με φέτος και 150% πάνω για τον Μάιο του 2022 έναντι του φετινού Μαΐου.

Αλλά και ο όμιλος Thomas Cook καταγράφει «μετακίνηση από το φετινό καλοκαίρι του ενδιαφέροντος για κρατήσεις σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, κυρίως εντός της επόμενης χρονιάς, με τους πελάτες να προτιμούν μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές και να δείχνουν διάθεση να ξοδέψουν «κάτι παραπάνω».

Πηγή