Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επισκευή του σεισμόπληκτου 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας και το έργο επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή (9/4/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, συνοδευόμενος από τον Επιβλέποντα Μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, Παναγιώτη Κομποτιάτη, και συνομίλησαν με τον Ανάδοχο του έργου.

«Η επισκευή του 5ου Νηπιαγωγείο Λευκάδας, όταν αναλάβαμε αποτελούσε μια ουτοπία. Αντιμετωπίσαμε τη δικαιολογημένη δυσπιστία από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, λόγω της αδράνειας των προηγούμενων ετών. Όμως πλέον αισθανόμαστε ικανοποίηση, διότι δίχως πολλά λόγια αλλά με πράξεις, ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης του έργου. Μοναδικός στόχος το 5ο Νηπιαγωγείο να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του, κάτω από ιδανικές συνθήκες και να πάψει να φιλοξενείται σε άλλους χώρους» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Για να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει με ασφάλεια το σεισμόπληκτο κτίριο του 5ου Νηπιαγωγείου θα γίνουν σημαντικές εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του. Επίσης, θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες για την επισκευή / αποκατάσταση των λοιπών στοιχείων και εγκαταστάσεων του κτιρίου (δάπεδα, τοίχοι, στέγες, πορτοπαράθυρα, ηλεκτρομηχανολογικά, κλπ.), τα οποία παρουσιάζουν φθορές λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, αλλά και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που δεν χρησιμοποιείται.

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας», με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E. «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».