Η Telegraph προτείνει 10 ελληνικά νησιά για διακοπές – Τα δημοφιλή, τα ψαγμένα, τα αουτσάιντερ

Λίστα με τα 10 προτεινόμενα δημοφιλή και ήσυχα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph».

Δημοφιλή ελληνικά νησιά

Ο συγγραφέας του άρθρου ξεκινάει το εκτενές αφιέρωμα με δημοφιλή ελληνικά νησιά που ανέκαθεν προσέλκυαν τα πλήθη των τουριστών, όπως η μοντέρνα Μύκονος, η κλασική Σαντορίνη, η καθιερωμένη Κρήτη, η λαοφιλής Ρόδος, η Κως της διασκέδασης, η όμορφη Σκιάθος, η Κέρκυρα με το εύρος επιλογών της, η κινηματογραφική Κεφαλονιά και η καθιερωμένη Ζάκυνθος.

Ο δημιουργός του άρθρου παραδέχεται, εντυπωσιασμένος, πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

Ψαγμένα νησιά και αουτσάιντερ

Η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη συνθέτουν τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

μεγανησι

Mεγανήσι

Η αποκαλυπτική Σκόπελος

Ένα από τα νησιά-αποκάλυψη είναι η Σκόπελος, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

βραχος εκκλησια

Tο εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη στα 100 μέτρα υψόμετρο

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Γιάννα Ευσταθίου, αναφέρει ότι ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η 10άδα νησιών της «Telegraph»

Τήνος

Τήνος

Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

Κουφονήσια

Κουφονήσια

Κάρπαθος

Κάρπαθος

Σύμη

Σύμη

Τήλος

Τήλος

Σκόπελος

Σκόπελος

Μεγανήσι

Μεγανήσι

Λευκάδα

Λευκάδα

Ιθάκη

Ιθάκη Κιόνι

Πηγή