Βγαίνει η Λευκάδα από το «βαθύ κόκκινο»

Ο χαρακτηρισμός αλλάζει και για τις παρακάτω περιοχές:

  • περιφερειακή ενότητα Φωκίδας
  • περιφερειακή ενότητα Σάμου
  • περιφερειακή ενότητα Άρτας
  • δήμος Ρόδου

Από σήμερα, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 21:00 και θα ισχύει έως τις 05:00 το πρωί, όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα.

Αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 8 ή 8.30 ανάλογα με την εταιρία.

Επίσης, ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα. Οι επισκέψεις επιτρέπονται για έως τρία άτομα- εκτός αν πρόκειται για οικογένειες- και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.

Για την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό 6, αλλά η μετάβασή τους θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο και όχι με όχημα.

Επιπλέον, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία. Αυτό ισχύει μόνο για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, για μετάβαση πεζή ή με ποδήλατα. Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό 6 και να έχουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία.

Επίσης, επιτρέπεται η τέλεση θείας λειτουργίας– με συγκεκριμένα μέτρα- με την παρουσία πιστών σε συγκεκριμένες εκκλησίες, για τρεις περιπτώσεις, με αρχή από αύριο, Κυριακή.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και η διενέργεια τεστ σε ιερείς και ψάλτες, με ευθύνη της κάθε μητρόπολης. Αυτό θα ισχύσει για την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21/3), τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25/3) και τους Β’ Χαιρετισμούς (26/3).

Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου “πολύ αυξημένου κινδύνου”, επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6.