Π.Ε. Λευκάδας: Προκηρύχθηκαν μελέτες 29.000 ευρώ για τις σεισμόπληκτες εκκλησίες στο Δράγανο Λευκάδας

Μελέτες ύψους 29.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Ανατολίου και του Ιερού Ναού Υπαπαντής στον οικισμό Δράγανο, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, δημοπράτησε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια για τις πολύπαθες εκκλησίες της Νότιας Λευκάδας. Στο πλαίσιο αυτό δημοπρατήσαμε και τις μελέτες για τον Ι.Ν. Αγ. Ανατολίου και τον Ι.Ν. Υπαπαντής στο Δράγανο. Ένα σημαντικό βήμα ώστε να καταστούν ξανά λειτουργικές και να αποδοθούν και πάλι στους Δραγανίτες.

Πρόκειται για εκκλησίες, που αποτελούν σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας των κατοίκων», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας στην Αποκατάσταση ζημιών δύο (2) Εκκλησιών στον Οικισμό Δραγάνου ΠΕ Λευκάδας» αφορά στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών (Αρχιτεκτονικές, Τοπογραφικές, Στατικές, Ηλεκτρομηχανολογικές, κλπ.) για την αποκατάσταση και θωράκιση των δύο εκκλησιών, και έχει συνολικό προϋπολογισμό 29.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.