X. Θεοχάρης: Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός με σλόγκαν “All You Want Is Greece”

Με το σλόγκαν «All You Want Is Greece», αναμένεται να ανοίξει, στις 14 Μαΐου, ο ελληνικός τουρισμός και θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες της χώρας μας. Μέχρι τότε, θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά από το Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα “Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started”, στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ που παραδοσιακά αποτελεί βαρόμετρο ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς και που φέτος πραγματοποιείται ψηφιακά λόγω της πανδημίας.

Σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα για τουρίστες από  χώρες της ΕΕ, αλλά και από χώρες που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς, όπως το Ισραήλ. Το άνοιγμα στις μακρινές αγορές θα επιτραπεί πιθανότατα στο διάστημα του καλοκαιριού.

Στις αρχές Απριλίου, πριν το άνοιγμα του τουρισμού, όπως είπε, η χώρα θα τεστάρει την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων με την ΕΕ και αγορές με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών.

«Για το 2021 είμαστε περισσότερο από αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι», υπογράμμισε ο υπουργός, καθώς, όπως επισήμανε, αυτή τη χρονιά διαθέτουν πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες της χώρας μας, δηλαδή τα τεστ, τα εμβόλια και τα ανανεωμένα πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τα οποία φέτος ενσωματώνουν όλη την εμπειρία από την περασμένη χρονιά.

Όλοι οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, υπογράμμισε, εάν πριν από την άφιξή τους έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού είτε έχουν κάνει εμβόλιο, ενώ θα συνεχιστούν κανονικά τα τεστ στους ταξιδιώτες. Φέτος θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και τα rapid τεστ, όπως είπε, κάτι που σημαίνει ότι η απομόνωση θα γίνεται αμέσως.

Το κόστος που σχετίζεται με περίθαλψη για κορωνοϊό θα προσφέρεται δωρεάν στους τουρίστες της χώρας, όπως και πέρυσι.

Οι κανονισμοί για την προστασία της υγείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, θα ισχύουν τόσο για τους κατοίκους της χώρας όσο και για τους επισκέπτες της, τόνισε.

Κανείς δε μπορεί να αναδείξει καλύτερα την επιστροφή στα ταξίδια από την ελληνική φιλοξενία και το ελληνικό χαμόγελο, τόνισε και πρόσθεσε ότι δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των τουριστών μας. Είπε χαρακτηριστικά:

“Στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής. Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: ‘All I want is Greece’. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα”.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ΙΤΒ, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών της Ευρώπης αλλά και διεθνών φορέων του τουρισμού.

Στις επαφές αυτές, αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση θέματα που σχετίζονται με την μετακίνηση των πολιτών, τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο  ψηφιακό περίπτερο του ΕΟΤ βρίσκονται 250 συνεκθέτες, ανάμεσα στους οποίους 50 ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Γερμανίας, 80 τουριστικά γραφεία, αλλά και 40 περιφέρειες και δήμοι της χώρας μας.

Οι εκτιμήσεις της TUI Γερμανίας

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της TUI Γερμανίας, όπως γράφει η DW, προκύπτει ότι τις περισσότερες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν σημειώνει η Ισπανία, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία. Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, πρώτη στις προτιμήσεις των πελατών της TUI είναι η Κρήτη, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου για τη Γερμανία, Μάρεκ Άντριστσακ, χωρίς όμως να αναφέρει απόλυτους αριθμούς. Η ζήτηση για διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, μεγαλύτερη απ’ ότι για το αγαπημένο νησί των Γερμανών, την ισπανική Μαγιόρκα. Ο κ. Άντριστσακ αναμένει, πάντως, ότι η τάση για διακοπές στη Γερμανία θα συνεχιστεί και φέτος.

Πηγή