Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Τιμή στην γυναίκα

«Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη

Με την δωρεάν διάθεση (για μια ημέρα) παρακολούθησης τριών κινηματογραφικών ταινιών, συνεργασιών γυναικών σκηνοθετών – παραγωγών, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Από τον Ζαμπουλάκη Γιάννη

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια γιορτή της Ημέρας της Γυναίκας, τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, έχει αποκτήσει νέο νόημα με την εμφάνιση και διάδοση φεμινιστικών κινημάτων όπως το #metoo. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσουν δωρεάν τρεις βραβευμένες με ΙΡΙΣ 2020 (το βραβείο της Ακαδημίας) ταινίες Ελληνίδων δημιουργών.

Οι ταινίες αυτές είναι οι κάτωθι:

COSMIC CANDY, της Ρηνιώς Δραγασάκη

Σε παραγωγή Φένιας Κοσσοβίτσα (Blonde S.A.).

ΙΡΙΣ Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτριας

ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΚΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, της Μαριάννας Οικονόμου

Σε παραγωγή Ρέας Αποστολίδη, Σπύρου Μαυρογένη, Γιούρι Αβέρωφ (Anemon Productions, Stefi & Lynx Productions σε συμπαραγωγή με Cosmote TV).

ΙΡΙΣ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

«Οταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννς Οικονόμου

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΝΟΣ, της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Σε παραγωγή Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films).

ΙΡΙΣ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

 «Ηλετρικός κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

«Η  αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων για τον ρόλο της γυναίκας στην τέχνη ενισχύεται, με την ολοένα και πιο δυναμική παρουσία γυναικών στις θέσεις της σκηνοθέτριας ή/και παραγωγού, συμπαρασύροντας το σύνολο του σινεμά από τα funds και τα συνεργεία μέχρι τη διανομή, τα φεστιβάλ, τους/-τις programmers και τους/-τις κριτικούς στην αλλαγή νοοτροπιών που οδήγησαν σε δεκαετίες αποκλεισμών και προκατάληψης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ακαδημία.

Πληροφορίες Προβολής:

Οι ταινίες θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας online.aiff.gr.

Η προβολή των τριών ταινιών θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2020 στις 10.00 πμ και έως τα μεσάνυχτα (μετά τις 00.00 θα αποσυρθούν) για περιορισμένο αριθμό προβολών.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

hellenicfilmacademy.gr • FacebookYoutubeInstagram.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ aiff.grcinemagazine.gr • FacebookInstagramTwitter.  

Πηγή