The Sun: Βρετανοί με πιστοποιητικά εμβολιασμού θα προσπερνούν την ουρά στα ελληνικά αεροδρόμια

Να διευκολύνει το όνειρο των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα, επιδιώκει η Αθήνα / Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Σχέδιο να επιτρέπουν στους εμβολιασθέντες Βρετανούς να προσπερνούν την ουρά στα αεροδρόμια της Ελλάδας καθώς δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρντηικό τεστ κορωνοϊού για να εισέλθουν στη χώρα μας, επεξεργάζονται οι Αρχές στην Αθήνα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Αρχές προτίθενται να επιτρέπουν στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 να χρησιμοποιούν μια ειδική «πράσινη λωρίδα», αντί να στέκονται στην ουρά εκείνων που περιμένουν στον έλεγχο μ’ ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Η Ελλάδα – μια από τις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για τις θερινές τους διακοπές – ελπίζει να θέσει σε εφαρμογή μέχρι τα μέσα Μαϊου το σχέδιο αυτό καθιστώντας έτσι ακόμη ευκολότερες τις διακοπές για τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να έλθουν φέτος στη χώρα μας.

Αν και όλοι οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο ITV News, εκείνοι που έχουν λάβει το εμβόλιο θα χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή που θα το αποδεικνύει. Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας είναι «σε προχωρημένο στάδιο», ανέφερε πηγή στη Sun προσθέτοντας ότι «ο στόχος μας είναι να τεθεί σε ισχύ το σύστημα μέχρι τα μέσα Μαϊου. Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι προσφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς και θέλει να διευκολύνει τα πράγματα για να ξαναρχίσουν τα ταξίδια». Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα περιλαμβάνουν τα ονόματα των επιβατών, τον αριθμό του διαβατηρίου τους και μια επιβεβαίωση ότι έχουν λάβει το εμβόλιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Από την άλλη πλευρά αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών είπαν ότι απέχουν ακόμη πολύ τα σχέδια από το να πέσουν οι υπογραφές των υπουργών.

Κι όλα αυτά μετά τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων του τουριστικού κλάδου της Ισπανίας ότι θα εισάγουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι τοπικοί κυβερνήτες των Βαλεαρίδων νήσων απηύθυναν έκκληση στην υπουργό Τουρισμού της Ισπανίας, Μαρία Ρέγιες Μαρότο, να τους επιτρέπει να ξεκινήσει το πιλοτικό σχέδιο για την υποδοχή Βρετανών τουριστών με διαβατήρια εμβολιασμού. Το σχέδιο θα καλύπτει την Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και τη Μενόρκα.

Πηγή