Π.Ε. Λευκάδας: Δημοπρατήθηκαν μελέτες 35.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Αγ. Παρασκευής και της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αθάνι Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Το δρόμο της αποκατάστασης παίρνουν οι δύο εκκλησίες στο Αθάνι Λευκάδας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, μετά τη δημοπράτηση σήμερα (12/2/2021) των σχετικών μελετών από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δημοπρατήθηκαν οι μελέτες για τις πολύπαθες εκκλησίες του Αθανίου, των Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής και Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου έγινα δέκτης της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων του Αθανίου για τη μεγάλη καθυστέρηση από το σεισμό του 2015. Η αποκατάσταση των δύο αυτών εκκλησιών είναι αναγκαία για την τοπική κοινωνία και μας αφορά όλους. Οι εκκλησίες πρέπει να γίνουν και για αυτό επιταχύνουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκαν οι μελέτες για δύο σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία:

  • τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αθανίου, ο οποίος υπέστη ολοσχερή κατάρρευση και για τον οποίο θα εκπονηθεί μελέτη ανέγερσης, και
  • τον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Αθανίου, ο οποίος υπέστη πολύ σοβαρές βλάβες και για τον οποίο θα εκπονηθεί μελέτης επισκευής & αποκατάστασης.

Επίσης, ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση σύνταξης και των τευχών δημοπράτησης για την γρήγορη δημοπράτηση έργου.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό λήγει την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 και ώρα 10 π.μ.

Το έργο «Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας στην Ανακατασκευή, Αποκατάσταση ζημιών δύο (2) Εκκλησιών στον οικισμό Αθανίου Π.Ε. Λευκάδα», έχει προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.