Π.Ε. Λευκάδας: Δημοπρατήθηκε το έργο ύψους 63.000€ για τη συντήρηση σχολείων

Με 63.000 ευρώ για τη συντήρηση σχολείων της Λευκάδας, έκανε «ποδαρικό» στις δημοπρατήσεις για το 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, προκηρύσσοντας συνοπτικό διαγωνισμό με ανοιχτή διαδικασία για το έργο «Συντήρηση Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Λευκάδας», και ο διαγωνισμός βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

«Η Π.Ε. Λευκάδας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του Covid-19, δηλώνει ‘παρών’ και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτίρια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και τόνισε:

«Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική μας Υπηρεσία ήρθε σε επαφή με τις Σχολικές Επιτροπές, πραγματοποίησε αυτοψίες, συνέταξε τις απαιτούμενες μελέτες και τώρα βαδίζουμε προς την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική παρέμβαση, μετά τη δημοπράτηση του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας και του Γυμνασίου Βασιλικής.».

Το έργο «Συντήρηση Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Λευκάδας» αφορά τα σχολικά κτίρια:

  • 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκάδας: Αποκατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας που έχει κλαπεί.
  • 4ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας: Επίστρωση τμήματος του προαυλίου χώρου με ελαστικά πλακίδια ασφαλείας.
  • 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας: Κατασκευή επί του προαύλιου χώρου ενός γηπέδου Μπάσκετ – Βόλεϊ συνοδευόμενου με την απαραίτητη υποδομή υδροσυλλογής ομβρίων, που θα συνδέεται σε παρακείμενο αγωγό.