Η Βρετανία ετοιμάζει διαβατήρια κορωνοϊού για ταξίδια στο εξωτερικό

Διαβατήρια εμβολιασμού επεξεργάζεται η Βρετανία για τους πολίτες της, τα οποία θα επιτρέπουν στους Βρετανούς να ταξιδεύουν σε χώρες που θα άρουν τον κανονισμό καραντίνας για όσους θα αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για την επεξεργασία του συστήματος πιστοποίησης εμβολιασμού και τα υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών, Υγείας και Δημόσιας Πρόνοιας εξετάζουν επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες που μπορεί να απαιτούν εμβολιασμό ως προϋπόθεση της εισόδου τους σε αυτές.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα εμβόλια περιορίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού. Ως αποτέλεσμα έχουν επανέλθει οι συζητήσεις περί περισσότερων ελευθεριών για τους εμβολιασμένους που έχουν λάβει και τις 2 δόσεις.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι μία από τις χώρες που θα άρουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID για τους επισκέπτες που αποδεδειγμένα έχουν εμβολιαστεί. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το καλοκαίρι. Επιπλέον, η Σουηδία και η Δανία έχουν σχέδια για τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία οι κάτοικοί τους θα μπορούν να χρησιμοποιούν στα ταξίδια τους στο εξωτερικό.