Κι άλλο βραβείο για το Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα -Το πρωτοποριακό σύστημα που μιλά για τη διατροφή

Έβδομο βραβείο στο 2020 για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Ένα νέο βραβείο, το έβδομο στη σειρά για το 2020, απέσπασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα Lighting Awards 2020.

Μαζί με την εταιρεία Interactive Light Designs (ILD) πήραν το BRONZE βραβείο για τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μανιταριών στην κατηγορία Cultural. Η ILD είναι εταιρεία με έδρα τη Λάρισα, η οποία εφάρμοσε στη νέα αυτή πτέρυγα τη νέα τεχνολογία της «Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας».

Η νεα πτέρυγα του Μουσείου Μανιταριών στα Μετέωρα

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε μουσείο στην Ελλάδα η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, η οποία στηρίζεται στην επαύξηση των χρωμάτων (color pixel mapping), αλλά και στην προβολή γραφικών σε πολυεπίπεδη επιφάνεια από προβολικό μηχάνημα (multiplayer projection mapping). Δείτε το σχετικό βίντεο

Με τον τρόπο αυτό, η νέα πτέρυγα του Μουσείου, που έχει ως αντικείμενο την διατροφική αξία των μανιταριών, αναδεικνύεται μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, γεγονός που καθιστά τη μουσειακή εμπειρία μοναδική.

ανθρωπινο σωμα

Μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων αναδεικνύεται ο διατροφικός ρόλος των μανιταριών

Στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή της κ. Όλγας Γκορτζή, Καθηγήτριας Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικής Υπεύθυνης του έργου, του κ. Θόδωρου Ράντου, Διευθύνοντος Συμβούλου της ILD και του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα μανιτάρια και Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, υπήρξε καθοριστική.

Ένα νέο βραβείο, το έβδομο στη σειρά για το 2020, απέσπασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα Lighting Awards 2020

Πηγή