Η Metropolitan Opera μεταδίδει κάθε βράδυ ολόκληρες όπερες δωρεάν

La Traviata

Το πρόγραμμα με τις νυχτερινές προβολές της Metropolitan Opera αυτή την εβδομάδα

Η Metropolitan Opera δεν έχει καμία ζωντανή παράσταση προγραμματισμένη μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά προσφέρει δωρεάν ολόκληρες όπερες του αρχείου της κάθε βράδυ.

Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, στα «Nightly Met Opera Streams», προσφέρει δωρεάν αναμετάδοση σημαντικών παραστάσεών της από τη συλλογή των HD παρουσιάσεων των τελευταίων 14 ετών.

Όλες οι παραγωγές, που πραγματοποιήθηκαν από τον σημερινό διευθυντή μουσικής, Yannick Nézet-Séguin, ανάμεσά τους κλασικά έργα των Verdi, Puccini, Berg και Gounod, αναμεταδίδονται κάθε βράδυ και παραμένουν διαθέσιμες για 20 ώρες στην ιστοσελίδα της Metropolitan Opera.

Και οι επτά όπερες ηχογραφήθηκαν αρχικά σε υψηλή ευκρίνεια για προβολή σε κινηματογραφικές αίθουσες ως μέρος της σειράς Met’s Live in HD.

Dialogues des Carmélites

Κάθε όπερα διατίθεται στον ιστότοπο της Met στις 7:30 μ.μ. EST (02:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) και παραμένει εκεί μέχρι τις 6:30 μ.μ. EST της επόμενης μέρας (01:30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Οι θεατές μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Met Opera on Demand για πρόσβαση στις παραγωγές σε διάφορες συσκευές.

Οι προβολές καλύπτουν περισσότερο από μια δεκαετία παραγωγών σε χρονολογική σειρά, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις όπερες «Faust» του Gounod με τον Γερμανό τενόρο Jonas Kaufmann, «The Little Mermaidlike Rusalka» του Dvořák με την αγαπημένη του Met, Renée Fleming και «La Traviata» του Verdi με την Diana Damrau.

Turandot

Αποκορύφωμα της εβδομάδας θα είναι η φημισμένη παραγωγή του 2019, «Dialogues des Carmélites» του Poulenc, για μια μονή μοναχών στη σειρά γκιλοτίνας εν μέσω του χάους της Γαλλικής Επανάστασης. Το «Madama Butterfly» του Puccini και το «Wozzeck» του Berg από το 2020 ολοκληρώνουν τη λίστα της εβδομάδας.

Το Met προσφέρει, επίσης, διαδικτυακές συναυλίες pay-per-view για να αυξήσει τις δωρεάν βραδινές προβολές. Η έβδομη από αυτή – στην οποία η σοπράνο Sonya Yoncheva τραγουδά άριες των Verdi, Puccini, Bellini και άλλων στη μπαρόκ βιβλιοθήκη του μοναστηριού Schussenried στη Γερμανία – κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη μέχρι 4 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Metropolitan Opera αυτή την εβδομάδα:

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου: Rusalka του Dvořák
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου: La Traviata του Verdi
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου: Dialogues des Carmélites του Poulenc
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου: Turandot του Puccini
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου: Wozzeck του Berg

Οι προβολές είναι διαθέσιμες στο σάιτ της Metropolitan Opera.

Πηγή