«Μια θάλασσα ελπίδας» από το Εικαστικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, στα πλαίσια των εικαστικών του παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, δημιούργησε ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από πέντε μέρη και έχει συνολικές διαστάσεις 3,50μ. x 1,20 μ., με τίτλο “Μια θάλασσα ελπίδας“, για να τοποθετηθεί σε χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Δεδομένου ότι το Νοσοκομείο είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι δοκιμάζονται σκληρά, τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί, το προσωπικό και οι συνοδοί, η εικαστική μας παρέμβαση θα ήθελε να δώσει  έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας.

Πρόκειται για ομαδική εργασία των τμημάτων Ζωγραφικής του Εργαστηρίου μας, στην οποία συμμετείχαν οι:

ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
BLUME BARBARA
ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΛΑΣΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΗ ΝΤΟΡΑ
ΜΠΕΝΟΥ ΑΣΗ
ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ZΑΠΑΝΤΙΩΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΣΚΛΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΛΙΚΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΧΟΥΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΧΑΡΑ ΣΑΪΤΗ

Το έργο κοσμεί από σήμερα 3 Νοεμβρίου 2020 τον διάδρομο του 1ου ορόφου του Νοσοκομείου μας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στις δημόσιες εικαστικές μας παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνονται δύο ομαδικά έργα ζωγραφικής στο Διοικητήριο Λευκάδας και ένα ομαδικό έργο χαρακτικής στον χώρο των Δικαστηρίων. Οι εικαστικές παρεμβάσεις σκοπό έχουν να φέρουν σε επαφή τους ανθρώπους με την τέχνη μέσα στην ροή της καθημερινότητάς τους.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους, καθώς και την διοίκηση του Νοσοκομείου για την ευγενική αποδοχή της δωρεάς μας.

Η υπεύθυνη των εργαστηρίων
Χαρά Σαΐτη

Η Πρόεδρος
Άση Μπένου