Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των περιοχών που επλήγησαν και των δρόμων

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά

Την πρόοδο των παρεμβάσεων που βαίνουν προς ολοκλήρωση στις “πληγωμένες” από την καταστροφική θεομηνία “ΙΑΝΟΣ” περιοχές της Άσσου και της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά με εντολή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, πραγματοποίησαν αυτοψία στις εργασίες που γίνονται από συνεργεία του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον πλήρη καθαρισμό οικισμών και δρόμων, ενω βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης στα ρέματα της περιοχής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε την συνεχή και συντονισμένη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τις εντός οικιστικού ιστού παρεμβάσεις και έγινε σχεδιασμός για επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά, καθ΄ όλη την επερχόμενη χειμερινή περίοδο με δεδομένο τους κινδύνους από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Στην Άσσο, ο κ. Μηλιώτης είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά την οποια ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τις πληγήσες περιοχές, καθώς και για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που έγιναν καθως και άλλες που προγραμματίζονται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας αντάλλαξε απόψεις και με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται σε Ιθάκη και Κεφαλονιά με στόχο την εκπόνηση μελέτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως βάση για το ολοκληρωμένο έργο θωράκισης της περιοχής.