Συναυλία «Αρμονίες που ηχούν χάλκινα!» από το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας Lefkas Brass

Μουσικό Σύνολο Λευκάδας – Lefkas Brass

«Αρμονίες που ηχούν χάλκινα»: Έργα κλασικά και σύγχρονα με αφροαμερικάνικο μπλουζ ηχόχρωμα, τάνγκο, σάουντρακ και ελληνικές μελωδίες

Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:30
Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός
Είσοδος 5€

Προς αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη συναυλία μπορούν να προμηθεύονται το εισιτήριο τους από το Πνευματικό Κέντρο.

Οι ώρες προσέλευσης είναι καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ.

Όσοι προσέλθουν στη συναυλία θα πρέπει κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο να έχουν μαζί τους και προστατευτική μάσκα.

facebook event

Mουσικό Σύνολο Λευκάδας

Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες Μουσικούς, προερχόμενοι όλοι από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας. Σκοπός του είναι η ενθάρρυνση των νέων και η προσέλευσή τους στην ποιοτική μουσική, η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στον τόπο τους και γενικότερα. Διαδίδουν τον ήχο των χάλκινων πνευστών με έναν διαφορετικό και περίτεχνο τρόπο δια μέσου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προωθεί καινούργια έργα γραμμένα για μικρά σύνολα από έλληνες και ξένους συνθέτες (Κ. Σφέτσας, Ν. Ντρέλας, Γ. Μεσσήνης, Α. Μούζας, Θ. Αντωνίου, Μ. Τραυλό, Ferrante Antrea, Volante Ilio κ.α.) μεταγράφοντας και διασκευάζοντας κομμάτια από το μεσαίωνα, την αναγέννηση και το μπαρόκ, έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες τόσο του Λυρικού θεάτρου (Βρακατσέλη Ιωάννα μετζοσοπράνο, Σφυρή Ιωάννη βαρύτονο, Κοντό Παντελή βαρύτονο, Λιλή Βαρακλιώτη σοπράνο, τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη και το φωνητικό σύνολο De Profudis κ.α.) όσο και με καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου & σολίστες (Σγουρόπουλο Αντρέα κιθάρα & τραγούδι, Δανάη Σγουροπούλου τραγούδι, Πέτρο Κούρτη κρουστά, Γλένη Ιωάννη τούμπα, Διονύσιο Γραμμένο τρομπόνι, Ιωάννη Αδαμίδη εκκλησιαστικό όργανο, Μιλτιάδη Κασσάρα τσέλο κ.α.)

Αποτελείται από τέσσερα μόνιμα μέλη και η σύστασή του διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του εκάστοτε ρεπερτορίου (quartet, quintet, sextet κλπ.). Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Κυπαρισσία, Άρτα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόλο, Πρέβεζα, Κατερίνη και Λευκάδα, συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ.