Ποια είναι η τάση στα ταξίδια των Ευρωπαίων στη νέα κανονικότητα

Πηγή φωτό: Pixabay

To 41% των Ευρωπαίων προγραμματίζουν να ταξιδέψουν μόνοι στη νέα κανονικότητα, ενώ άλλο ένα 41% θα ταξιδέψει ως ζευγάρι, σύμφωνα με έρευνα του online τουριστικού γραφείου eDreams.

Σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθούν όσοι προτιμούν να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους (17%), σε ομάδες φίλων (10%) και με τους γονείς τους (3%).

Το 31% των ταξιδιωτών σκέφτονται να ταξιδέψουν με τις αγαπημένες τους ταξιδιωτικές εταιρίες λόγω COVID, και εάν δεν είχε ξεσπάσει η υγειονομική κρίση, τα ταξίδια με ζευγάρια θα ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή τους.

Υπό αυτή την έννοια, οι ταξιδιώτες που προγραμματίζουν ταξίδια με έναν σύντροφο μειώθηκαν κατά 5% μετά την κρίση, ενώ τα μοναχικά ταξίδια αυξήθηκε κατά 10% ως επιλογή μέσα σε λίγες εβδομάδες. Είναι η μοναδική αυξανόμενη τάση, σε σύγκριση με άλλες όπως τα ταξίδια με παιδιά (-3%), με φίλους (-7%) και με γονείς (-3%).

Όπως εξηγείται στην έρευνα, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι συστάσεις για συνάθροιση σε μικρές ομάδες μπορεί να είχαν επίδραση στην αντίληψη των ταξιδιωτών περί ασφάλειας, οι οποίοι τείνουν να προτιμούν τα μοναχικά ταξίδια ως ένδειξη σεβασμού προς τα μέτρα αυτά και ως τρόπο αποφυγής των περιορισμών που εφαρμόζονται σε ομάδες ανθρώπων, όπως οι θέσεις στα εστιατόρια και στις παραλίες. Ως αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον για μοναχικά ταξίδια έχει αυξηθεί, κατά μέσο όρο, 10% τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι, οι μοναχικοί Βρετανοί ταξιδιώτες διαθέτουν προϋπολογισμό 336 ευρώ για κρατήσεις, έναντι 308 ευρώ των Νορβηγών, 322 ευρώ των Ελβετών, 320 ευρώ των Γάλλων, 270 ευρώ των Γερμανών, 257 ευρώ των Πορτογάλων και 235 ευρώ το Αυστριακών.

Οι Ισπανοί ταξιδιώτες έχουν μέσο προϋπολογισμό 221 ευρώ και οι Ιταλοί 220 ευρώ. Οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μόνοι θα δαπανήσουν 283 ευρώ για αγορά εισιτηρίων.

Πηγή